По искане на левицата екоминистърът Емил Димитров Ревизоро ще бъде

...
По искане на левицата екоминистърът Емил Димитров Ревизоро ще бъде
Коментари Харесай

Екоминистърът ще обяснява пред депутатите за Алепу

По искане на левицата екоминистърът Емил Димитров Ревизоро ще бъде изслушан за градежите на плаж Алепу и замърсяването на Варненското езеро.

" Мотивите ни за това са следните - обвързване на страната е да подсигурява на българския народ чиста вода, чист въздух, храна и земя. Темата за опазването на природата и екологичните стандарти е една от най-важните през днешния ден ", съобщи от трибуната в Народно събрание Корнелия Нинова. По думите й " замърсяването на въздуха в огромните градове е в над допустимите правила в пъти, а в последните дни ослепителен образец за беззаконност и безотговорност е случилото се във Варна и на градежа в Алепу ".

Корнелия Нинова разяснява още, че във Варна са се излели " 5 млн. лева евро, а на Алепу има противозаконен градеж и никой не носи отговорност за това ". Тя счита, че би трябвало да бъде питан този, който е разрешил случилото се.

Според Нинова е " време тези въпроси да срещнат решителни ограничения от страна на страната ", само че вместо това през вчерашния ден министърът съобщи, " че няма да бъде екологична бухалка ".

" Уважаеми господин министър, да се съблюдават законите на страната и да се упражнява надзор върху тяхното осъществяване не е бухалка, а е ваше първо и неотменимо обвързване. Той ни препрати да питаме инвеститора  какви са му желанията и какво да прави на Алепу. Не, господин министър, не би трябвало да питаме този, който го прави, а този, който му е разрешил отвън закона и който си затваря очите и до ден сегашен за надзор върху този градеж ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

Екоминистърът съобщи през вчерашния ден, че няма да спре плана на Алепу, а позицията му идва на фона на настояването на прокуратурата  разрешението за градеж на името на " Алепу вилидж " от 10 септември 2018 година да бъде оповестено за незначително и да се спре осъществяването му. Емил Димитров съобщи още, че изчаква прокуратурата да се произнесе. На обекта сега не се работи, защото първият стадий, който потресе обществеността, е приключен, а вторият - градежът на хотелския комплекс, не е почнал.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР