По инициатива на Министерството на икономиката другата седмица ще бъде

...
По инициатива на Министерството на икономиката другата седмица ще бъде
Коментари Харесай

Учредява се Асоциация на стартиращите предприятия по инициатива на Министерството на икономиката

По самодейност на Министерството на стопанската система другата седмица ще бъде учредена Асоциация на започващите предприятия. Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980... към профила по време на парламентарния надзор. Причината за учредяването на асоциацията е, че до момента по този начин наречените стартъпи не са били национално показани и не е било допустимо да пазят ползите си.


"Възнамеряваме тази асоциация да бъде включена в Националния стопански съвет, който е към Министерството на стопанската система, с цел да може започващите предприятия да имат достъп до огромния бизнес. По този метод те ще могат да слагат своите проблеми, които ще бъдат решавани от съвета ", съобщи Караниколов.

Икономическият министър добави още, че до края на година по Оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност " ще стартира стратегия с ваучери, която е ориентирана към микро, дребните и междинните предприятия и ще бъде на стойност до 30 000 лв.. Предприятията ще аплайват без административни тежести - т.е. с едно заявление за присъединяване и декларация, че не се намират в процедура по неплатежоспособност. Средствата се отпускат безплатно за придобиване на дълготрайни материални активи (ДМА), за софтуерни артикули и патенти. Целта е да се облекчат и подкрепят дребните и междинни предприятия.

Министър Караниколов уточни още, че е получено съмнение от Изпълнителна организация за поощряване на дребни и междинни предприятия, с което се предлага до края на годината да се изготви график във всички райони на България да се създадат образования и конференции, с цел да се срещнат всички започващи и дребни и междинни предприятия по какъв начин да аплайват в самодейността на Европейската комисия за започващ и разрастващ се бизнес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР