По инициатива на Катедрата по социална медицина и организация на

...
По инициатива на Катедрата по социална медицина и организация на
Коментари Харесай

Световна седмица на кърменето 2023 ще се проведе във Варна

По самодейност на Катедрата по обществена медицина и организация на опазването на здравето в Медицински университет - Варна на 1 август от 9.00 ч. до входа на Морската градина (срещу Морското казино) ще се организира среща-обучение на бременни дами и майки. Събитието е част от юбилейната стратегия във връзка 60-тата годишнина на Катедрата и е една от самодейностите, отдадени на Световната седмица на кърменето, научи Varna24.bg .

Тя се организира от 1-ви до 7-ми август със съдействието на Регионалната гилдия на Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) и на Катедрата по здравни грижи към Факултета по публично опазване на здравето.  Тази година тематиката е:  " Да създадем по този начин, че кърменето и работата да вървят ръка за ръка! “. 

На срещата ще бъдат разисквани предимствата  на кърменето,  проблемите, свързани с него, както и разнообразни проблеми в трудово-правните взаимоотношения сред работодатели и чиновници в майчинство. Целта е да се разпространяват най-хубавите практики за поддръжка на кърменето на работното място и опциите за подкрепяне на млади майки като отпуск по майчинство за най-малко 18 седмици и повече от 6 месеца и пригаждане на работното място след този миг.

Данните сочат, че близо половин милиард работещи дами в света не получават право да употребяват отпуск по майчинство, а доста повече се оказват без поддръжка за кърменето, когато се върнат на работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР