По информация на Ню Йорк таймс Израел е отложил сухопътното

...
По информация на Ню Йорк таймс Израел е отложил сухопътното
Коментари Харесай

Израел се готви за пълномащабна офанзива frognews.bg

По информация на " Ню Йорк таймс " Израел е отсрочил сухопътното си нахлуване заради неподходящи метеорологични условия.

Над 1300 души бяха убити преди седмица, откакто бойци на радикалното палестинско движени " Хамас " проникнаха в Израел, с цел да нападат цивилни и бойци. Повече от 2200 палестинци са убити в Газа при ответните въздушни удари.

Израелската войска съобщи, че се приготвя за " интегрирана и координирана офанзива по въздух, море и суша “ против Ивицата Газа. Подготвителният стадий, който включва и към този момент оповестената готовност на близо 300 000 военнослужещи от запаса, е към края си, се споделя още в изказването.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че към 300 палестинци са били убити в линията Газа през последните 24 часа. Според информацията, починалите са най-вече деца и дами. Други 800 души са били ранени.

По-рано Израел подреди на 1 100 000 цивилни, които сега се намират в северната част на Ивицата Газа, да се реалокират на юг, преди армията да стартира сухопътна интервенция против " Хамас ".

Хиляди се пробват да избягат от региона с коли или пешком. Потвърдена беше информацията, че дами и дребни деца са били убити при удар против граждански ескорт. Световната здравна организация осъди заповедта за евакуация и разгласи принуждаването на болнични пациенти да се реалокират за " смъртна присъда ". Организация на обединените нации също прикани Израел да анулира заповедта, като предизвести, че тя ще докара до филантропична злополука.

Междувременно ръководителят на " Хамас " Исмаил Хания и иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан се срещнаха късно нощес в Катар. Двамата " са се споразумели да продължат съдействието " за реализиране на задачата на радикалната формация, се споделя в изказване на придвижването.

Русия изиска от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава на следващия ден проекторезолюцията за спора сред Израел и " Хамас ". Документът приканва за филантропично преустановяване на огъня и осъжда насилието против цивилни, както и всички прояви на тероризъм. Отправени са и апели за освобождение на заложниците, за достъп на филантропична помощ и за безвредна евакуация на нуждаещите се мирни жители.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР