По-хладен въздух от запад ще определя времето в следващите часове,

...
По-хладен въздух от запад ще определя времето в следващите часове,
Коментари Харесай

Шарени градуси ни очакват днес, а до дни се задава...

По-хладен въздух от запад ще дефинира времето в идващите часове, само че дневните температури ще се запазят над 20 градуса. Днес термометрите ще се двоумят сред 14-15 градуса в крайния северозапад до 25-26 градуса в Централна и Източна България.

Отново там и вятърът ще е по-осезаем – със скорост по северните скатове на планините до 50-60 км/ч. По-значителна облачност и слаби валежи в границите на деня и вечерта чакаме в най-западните региони, а през нощта и в петък – на повече места в западната половина на страната, оповестява Нова телевизия.

В планините времето ще е по-динамично в западните региони на Стара планина, Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи, където облачността ще е по-значителна и ще има превалявания. Вятърът по откритите била ще е мощен, със скорост на поривите към 100 км/ч. Дневните температури в по високите места ще бъдат към 9-10 градуса, а в ниското – до към 15.

Студеният атмосферен фронт западно от нас няма да смъкна дневните температури фрапантно и те ще останат към 20 градуса в идващите дни. С него обаче над страната ще превали едва – в четвъртък вечерта и петък в Западна България, а в събота и неделя – и в изолирани региони на Южна България.

Динамичното време не основава условия за струпване на замърсители в атмосферата. По-висока централизация на фини прахови частици в четвъртък заран са регистрирани във Видин и Пловдив. Станциите там са записали стойности над нормата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР