По-голямата част от захранващите блокове за сегмента на потребителските настолни

...
По-голямата част от захранващите блокове за сегмента на потребителските настолни
Коментари Харесай

FSP разработи висок клас захранващ блок MEGA Ti 1650 W с GaN транзистори

По-голямата част от захранващите блокове за сегмента на потребителските настолни компютри употребяват общоприетите за бранша съставни елементи, в това число и силициеви транзистори. Въпреки това, когато става дума за по-компактните устройства, като мрежовите адаптери за зареждане на разнообразни джаджи, GaN адаптерите с полупроводникови детайли от галиев нитрид печелят все по-голям дял от пазара. FSP реши да внедри сходна технология и в компютърните зареждания.

Според CowCotLand, FSP е създал първото си 1650W MEGA Ti зареждане, което употребява GaN-компоненти. Галиевият нитрид се преглежда като опция на силиция в устройствата за транспорт на сила. Факт е, че GaN показва доста по-добра електропроводимост и се нагрява по-малко в съпоставяне със силиция.

CowCotLand разяснява, че FSP MEGA Ti 1650 W към момента не е пуснат в всеобща продажба. Това зареждане беше пуснато повече като тестов пример. Но цената му би била прекомерно висока, даже и по стандартите на ATX 3.0 зарежданията от най-голям клас. Между другото, цената е главната спънка за всеобщата поява на GaN-захранванията на пазара. Производителите на PSU се двоумят да опитват с GaN, защото цената на крайния артикул е прекомерно висока.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР