По-голямата част от проблема с ниското ниво на ваксинация сред

...
По-голямата част от проблема с ниското ниво на ваксинация сред
Коментари Харесай

Д-р Румен Хичев: Антиваксърството - най-лошият атестат за професионалната квалификация на един лекар

 " По-голямата част от казуса с ниското равнище на имунизация измежду българите е неприятната информираност . Най-лошият отзив за професионалната подготовка на един доктор е антиваксърството, отхвърлянето на концепцията за решение на казуса с инфекциозни болести, изключително на пандемични, посредством имунизация ". 

Това сподели пред БНР доктор Румен Хичев, началник на звено за битка с ковид в министерството на опазването на здравето в Съединени американски щати. 

Той цитира резултати от изследвания, съгласно които преболедуването не подсигурява имунна отбрана :  

" Проучвания в Харвард и още няколко университета ясно демонстрират, че 36% от хората, потвърдено преболедували, не развиват никаква имунна отбрана . Затова това не е аршин ". 

В предаването " 12+3 " доктор Хичев добави, че систематичните ваксини, които се слагат сега, построяват особена категория антитела, които обезпечават обща отбрана на организма против съществено разболяване, само че този тип антитела не обезпечават отбрана на лигавицата на горните дихателни пътища , които имат по-различна система на имунна отбрана. 

" Затова е допустимо имунизирани за къс интервал и в дребна степен да имат вирус в горните дихателни пътища и да го предадат на други хора. Затова безусловно разбиране няма. 100% гаранция няма ". 

Интервюто с д-р Румен Хичев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР