По-голямата част от обществото у нас смята Русия за приятелска

...
По-голямата част от обществото у нас смята Русия за приятелска
Коментари Харесай

Нинова с кремълска опорка: За България Русия е приятелска държава

По-голямата част от обществото у нас счита Русия за другарска страна – по тази причина беше и този висок % да не изпращаме оръжия. Втората част са политическите оценки – там чухме крайни отзиви, даже на хора в обединението. Спрямо България Русия е другарска страна. Това погрешно изказване, което обслужва кремълските опорки изрази някогашната скандална приватизаторка, а в този момент вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова по bTV.

На въпрос за какво приятелят (Русия, по нейните изказвания, бел. ред.) ни стопира газа тя изясни, че не разяснява покупко-продажбите с " Газпром ", тъй като това не е нейният сектор, само че допусна, че това е ответна реакция на глобите, които се постановат на Русия от Европейски Съюз. Ето за какво сходно замеряне със наказания и контрасанкции трябвало да спре, с което още веднъж демонстрира, че артикулира тези, които са напълно в руслото на рашистката агитация.

" Прекалено доста страсти, светът има потребност от разсъдък ", съобщи едно от най-изтърканите клишета Нинова. И дума не сподели за десетките хиляди убити от русеките военнопрестъпници украинци - мъже, дами, деца, възрастни, заболели и страдащи хора.

За трети път Нинова не се отклони от проява на некомпетентност, когато бе запитана кой трбва да завоюва войната - тя не даде явен отговор. Само уточни, че войната би трябвало да спре, защото тя е в основата на всички проблеми и че няма значение кой печели и кой губи. " Какъв е смисълът да убиеш непозната стопанска система, до момента в който самоубиваш своята? Тази конкуренция би трябвало да спре ", счита Нинова.

Петрол и газ, ембарго и стопанска система
Нинова разгласи още, че страната ни ще наложи несъгласие на ембаргото на съветски нефт. " Ембаргото би затруднило стопанската система, би нараснало безработицата. Решението да се наложи несъгласие е положително за България ", разяснява тя. И добави, че България в действителност може да преработва непознат петрол, само че би трябвало време, до момента в който се пренастрои системата и също така ще излиза по-скъпо.

" Струва ми се, че стопанската система и потребителите не могат да поемат по-голям растеж в цените. Всички обезщетителни ограничения за изядени от инфлацията ", посочи тя, до момента в който разясняваше като " интернационален наблюдаващ ", все едно не е в това държавно управление, все едно не взе участие в решенията му. А тъкмо несъответстващите решения на държавното управление на четворната коалиция е в основата на това внезапно, бързо и всеобщо обедняване на българите. Както постоянно се случва, когато Българска социалистическа партия е на власт. Винаги!

Нинова още веднъж разказа като подобаваща мярка заледяване на цената на газа за бизнеса. " Идеята е цената да се замрази на равнищата от в този момент, а разликата да се поема от страната ", съобщи тя.

Военнотехническа помощ
Вицепремиерът за прощален път повтори станалата смешна теза, че страната и не изнасяла оръжие за Украйна, макар непрестанните доказателства за противоположното. И добави, че България от години изнася оръжие за 50-60 страни в света и когато те го купят, страната ни не може да им държи сметка какво вършат с него.

" Обвиняват ни в двуличие, че скрито изнасяме. Това е неуместно ", отсече вицето. На въпрос по какъв начин би дала отговор на рецензиите на президента Радев за оръжията Нинова разяснява, че думите му са операция. " Той знае доста добре, че тези износи в този момент са по контракти, подписани от неговите служебни кабинети ", на собствен ред атакува водачът на Българска социалистическа партия.

" Аз имам персонална отговорност за триумфа на Румен Радев. Никой не го познаваше, против мен застана цялата партия и цялата страна. Един месец съм обикаляла по села и паланки с него, той не можеше да приказва политически. Всичко това бяха старания на Българска социалистическа партия ", посочи заслугите си Нинова в отговор на въпрос дали Радев към момента е президент на левицата.

Лидерката на Българска социалистическа партия пропусна да каже, че кандидатурата й бе препоръчана през лятото на 2016 година от някогашния резидент в България при започване на 90-те години на Службата за външно разузнаване на Русия ген. Леонид Решетников. Нещо, което той самият си призна. Освен това - самата Нинова има близки контакти с сегашния началник на СВР Сергей Наришкин. Нинова била сюрпризирана от някои реакции на Радев, като изрази вяра той да остане справедлив в оценките си.

 Нинова се среща в Москва със Сергей Наришкин, през днешния ден началник на съветското външнополитическо разузнаване Нинова се среща в Москва със Сергей Наришкин, през днешния ден началник на съветското външнополитическо разузнаване
Оценка
От думите на Нинова се разбра, че сегашната обстановка е неразбираема, тъй като съгласно нея " Продължаваме промяната " са отроче на президента, само че " екипът Петков – Василев – Янев – Манолова не си приказва и всеки атакува всекиго ". " Народът ни сложи в тази настройка на държавното управление. Нашата роля в този кабинет е на здрав разсъдък и да се опитваме да тушираме споровете, и да търсим решения ", разяснява още Корнелия Нинова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР