По-голямата част от криптосектора, търговците на луксозни стоки и футболните

...
По-голямата част от криптосектора, търговците на луксозни стоки и футболните
Коментари Харесай

В ЕС ще следят търговци на луксозни стоки и футболни клубове за пране на пари

По-голямата част от криптосектора, търговците на първокласни артикули и футболните клубове и сътрудници стават задължени субекти по новия пакет от правила против прането на пари в Европейски Съюз.

Пакетът бе утвърден през днешния ден от страните членки (Съвета). Целта му е отбрана на жителите и финансовата система на Общността против прането на пари и финансирането на тероризма.

Всички правила, които важат за частния бранш, се трансферират в нов, директно използван правилник. Отделна инструкция визира метода, по който националните способени органи ще се борят с двете закононарушения.

Регламентът хармонизира за първи път разпоредбите против изпирането на пари в целия Европейски съюз, като затваря малките врати за измамниците, се казва в известие на Съвета.

Въвеждат се по-строги условия за надлежни инспекции и се открива таван от 10 000 евро за заплащанията на ръка.

Създава се нов европейски орган против прането на бари и за битка с финансирането на тероризма (AMLA). Той ще има директни и непреки надзорни пълномощия върху високорискови задължени субекти във финансовия бранш.

Освен това за гарантиране на осъществяването на регламента, при положение на съществени, систематични и повтарящи се нарушавания на директно използваните условията, органът ще постанова парични наказания на съответните субекти.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР