"По-евтино ще е агнешкото месо за Гергьовден"Това каза в предаването

...
"По-евтино ще е агнешкото месо за Гергьовден"Това каза в предаването
Коментари Харесай

Купуваме по-евтино агнешкото месо за Гергьовден

"По-евтино ще е агнешкото месо за Гергьовден "

Това сподели в предаването "Точно през днешния ден " на Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. По думите му изкупната цена е спаднала с към 10 % и евентуално ще има леко намаляване на цените в магазинната мрежа.

"Увеличението на цената на живото тегло по отношение на предходната година е 30 %, само че 20-23 лв. за кг не е толкоз доста на фона на скоковете в цените на фуражите и електрическата сила, които доближават 300 %. Цялостен разбор на цените ще бъде направен след Гергьовден ", посочи Караколев. Той посочи, че доминират клиентите, които безусловно държат месото на трапезата да е българско и не ги интересува толкоз цената.

"Няма по какъв начин да бъдем конкурентни на вноса от Северна Македония, тъй като тя не е член на Европейския съюз и надлежно не съблюдава регулациите, които важат в него. Там подкрепят непосредствено с пазарни ограничения клането на агнета, до момента в който в Европейски Съюз това не е допустимо. А и стандарта на живот в Северна Македония е доста по-висок от този в България ", разяснява Караколев.

Той посочи, че единствената изплатена държавна помощ у нас е "де минимис ", сега тече процедура по разпределяне на средства, свързани с ограниченията против ковид, а за отплата на цените на фуржите няма никакви оферти.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР