По едно и също време всяка делегация положи венец на

...
По едно и също време всяка делегация положи венец на
Коментари Харесай

Парламентарните делегации на България и РСМ заедно се преклониха в Рим пред делото на Кирил и Методий

По едно и също време всяка делегация постави венец на своята плоча в базиликата, на която е написано какво се е случило през IX век.

След това ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и ръководителят на Народното събрание на Република Северна Македония (РСМ) Талат Джафери дадоха взаимно изказване за медиите на двете страни, предава Българска телеграфна агенция.

Взаимна беше самодейността, доста се веселя, че на този прекрасен празник успяхме взаимно да поднесем венци на нашите първоучители Кирил и Методий и по този метод да покажем по какъв начин ни свързва общо минало, само че по какъв начин ще ни свързва и общо бъдеще, съобщи ръководителят на българския парламент Росен Желязков. Много се веселя, че моят сътрудник ръководителят Джафери доста другарски, доста сърдечно направи този знак, който направихме и ние, добави той.

В рамките на честването на светите братя Кирил и Методий минахме всички процедури съгласно протокола, които трябваше да минем, с визита при папата, сподели ръководителят на Народното събрание на РСМ Талат Джафери. Със удовлетворение направихме опит и успяхме в този опит двамата ръководители на парламенти и представители на народите на нашите земи да застанем дружно, уточни той.

По-рано през днешния ден българската делегация, водена от Росен Желязков, бе призната от папа Франциск на обичайна визита във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност - 24 май.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР