По думите ѝ руските престъпления няма да останат безнаказаниПредседателят на

...
По думите ѝ руските престъпления няма да останат безнаказаниПредседателят на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен в Давос: Санкциите на ЕС ще потопят руската икономика в рецесия за десетилетия


По думите ѝ съветските закононарушения няма да останат безнаказани

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен акцентира в обръщението си пред Световния стопански конгрес в Давос, че глобите на Европейски Съюз „ ще потопят съветската стопанска система в криза за десетилетия ”. По думите ѝ няма да има „ безотговорност за съветските закононарушения ”, съобщи Ройтерс.

„ Налагаме най-строгите наказания на Русия, които ще вкарат съветската стопанска система в криза за десетилетия, а индустрията ѝ ще бъде лишена от съвременни и значими технологии ”, съобщи тя.

Ръководителят на Европейската комисия даде обещание, че няма да има никакво оттегляне в поддръжката за Украйна.

Тя означи, че европейския район е бил уязвим за пазарните операции на Путин преди една година заради дългогодишната си взаимозависимост от съветските изкопаеми горива, само че Фон дер Лайен похвали напъните на Европейски Съюз да понижи зависимостта си от съветския тръбопроводен газ с 80% и приветства отдадеността на блока да понижи цените на газа посредством дейно понижаване на потреблението му.

„ Европа би трябвало да доближи цел за нулеви въглеводородни излъчвания ”, сподели още ръководителят на Европейска комисия.

Тя настоя, че континента би трябвало да се трансформира в „ дом на чисти технологии и индустриални нововъведения по пътя към чистата нула ”.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР