По думите му действията на ВСС говорят за променена политическа

...
По думите му действията на ВСС говорят за променена политическа
Коментари Харесай

Никола Минчев: Прави впечатление, че процедурата по отстраняване на Гешев беше скоростна

По думите му дейностите на Висш съдебен съвет приказват за изменена политическа обстановка

" Направи усещане, че процедурата по премахване на основния прокурор Иван Гешев беше скоростна ". Това съобщи пред БТВ депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев, откакто за първи път в историята на България правосъдните кадровици оферират предварително премахване от поста на основния прокурор. Това се случи през вчерашния ден с 16 гласа " за " и четири гласа " срещу ".

Висш съдебен съвет изпрати на Радев решението си за освобождението на Гешев. " Ако се направи сравнението сред актуалната процедура и предходните претенции, които бяха за предварително освобождение на Иван Гешев, много съществено е разминаването в държанието на кадровия ни орган. Всъщност това болшинство, което го избра през 2019 година, по-късно застана зад него по време на настояванията за предварително освобождение, които бяха подадени с много съществени причини, и се отнасяше много присмехулно на моменти, в този момент към този момент застана много твърдо против Гешев ", разяснява Минчев.

По думите му дейностите на Висш съдебен съвет приказват за изменена политическа обстановка.

" Промениха се политическите условия, които могат да оказват въздействие на висши магистрати, да оказват въздействие на членове на Висшия правосъден съвет. Така че те да извърнат разсъжденията си и дейностите си по отношение на Иван Гешев ", добави той.

Според него самото освобождение на Иван Гешев е положително начало на правосъдната промяна. " Това може да е единствено началото никога не е краят. Добре че Иван Гешев, който другояче беше неприспособим за този пост през цялото време, не изкара целия си мандат. Той към момента не го е напуснал, защото чакаме несъмнено и указа на президента ", изясни Минчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР