По-добри цени за потребителите на около 50 основни хранителни продукта,

...
По-добри цени за потребителите на около 50 основни хранителни продукта,
Коментари Харесай

Как ще се прилага мярката „Достъпно за вас“

По-добри цени за потребителите на към 50 съществени хранителни продукта, които да са образувани на пазарен принцип - самодейността " Достъпно за вас " на Министерството на стопанската система е във фокуса на публичното внимание като нова мярка за справяне с повишаването.

„ В понеделник имаше експертна среща, на която сътрудниците от Комисия за защита на конкуренцията споделиха опасенията си. Всичко е конкретизирано и изчистено като противоречиви моменти. Мярката е направена тъкмо в интерес на отбраната на конкуренцията - да обогати и да добави, да обезпечи по-доброто съблюдаване на закона “, изяснява в изявление за Българска телеграфна агенция ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов.

По думите му информацията, която ще разгласяват веригите, ще е " ден след " точно с тази цел, само че това е задоволително за жителя, който може да си избере на тази база най-подходящия за него търговски индивид, от който да пазари.
 
Не виждам никакъв проблем " Достъпно за вас " да стартира да се ползва. Разбира се, всичко ще се прави в развой на институционално взаимоотношение, добави ръководителят на ДКСБТ.

Ще се стигне ли до понижаване на цените на храните в комерсиалните вериги

Мярката се планува за избран интервал от време, само че в случай че даде своите резултати и помогне за развиване на средата, може да бъде продължена, стига да има положителната воля, тъй като всичко става непринудено.

В никакъв случай няма да допуснем дейности, които да предизвикат или да предопределят някакви нарушавания, в противен случай, задачата е да подтикваме конкуренцията с повече информация и по-висока степен на доверие, не да влияем на пазара по административен или различен метод, разясни той.
 istock istock
От пролетта насам работи платформата foodprice.bg, която служебното държавно управление вкара с ежеседмична информация за цените на артикули от дребната потребителска кошница по цялата верига на доставките с опция за съпоставяне със същите артикули в няколко страни от Европейския съюз.   " Общото сред двете е стремежът към по-висока степен на осведоменост на жителя, само че " Достъпно за вас " има за цел да увеличи конкурентното равнище предвид на това да направи по-прозрачно взаимоотношението сред търсене и предложение ", разяснява Владимир Иванов.

По думите му задачата е най-много да се поеме непринудено ангажимент от двете страни в търсенето и предлагането, с посредничеството на страната, за безусловно транспарантно взаимоотношение и съблюдаване на положителни търговски практики. По-косвената цел е да се увеличи и степента на потребителското доверие.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР