По-добре успехите да дойдат късно, отколкото никога. Когато си здрав

...
По-добре успехите да дойдат късно, отколкото никога. Когато си здрав
Коментари Харесай

Григор Димитров - по-добре успехът да дойде късно, отколкото никога

По-добре триумфите да дойдат късно, в сравнение с в никакъв случай. Когато си здрав физически, чувстваш добре играта си и постъпваш вярно, нещата се получават. Тези думи на Григор Димитров след първата му купа на шампионат от „ Мастърс 1000 “ бяха припомнени в разбор на Tennis Channel. Поводът е връщането на българската звезда на 8-ото място в ранглистата, с което някогашният състезател №1 на страната ни изравни най-хубавото си класиране. „ Преди три години, когато на „ Уимбълдън “ стигна първи полуфинал в Големият шлем в кариерата си, Григор Димитров стана първият българин в топ 10. Пътят му нагоре продължи и той стана №8 на 4 август и бе на това място до 8 септември. Развитието му обаче се забави за малко.
.@GrigorDimitrov returns to career-high World No.8: https://t.co/WCRNxf1CR8 pic.twitter.com/1w8oxQH9jt
— Tennis Channel (@TennisChannel) September 26, 2017 В края на 2014 година той излезе от топ 10, след това бе отвън топ 20 през 2015 година и падна до №40 по време на „ Уимбълдън “ през 2016 година, само че приключи сезона като 17-и. Възраждането му продължи през 2017 година с невероятния старт с баланс 16:1, трофеи в Бризбейн и София, както и втори полуфинал в Големия шлем на Australian Open. После мина на по-висока скорост тъкмо преди US Open. След триумфа в Синсинати Димитров се върна в топ 10, а тази седмица Стан Вавринка от №8 стана №9 и българинът още веднъж се изкачи. Какви са възможностите му да бъде и по-високо в ранглистата през тази година?
Unforgettable tournament, brilliant Grigor, beautiful trophy, amazing and successful coach and team " Grigor "! Good luck Grigor in China pic.twitter.com/RudNNsfVqc
— MargaritaPetrova (@maggypet1) September 20, 2017 Той има да пази точки от финала в Пекин и полуфиналите в Чънду и Стокхолм. Но програмата му през есента е наситена, а той сега е №6 в класирането от началото на сезона и може да си обезпечи присъединяване във финалите на АТП, където да завоюва още точки. Ще следим Димитров и всички най-големи звезди до края на годината “, приключва анализът, представен от " 24 часа ".
Следващата седмица Григор ще играе в Пекин, където предишния сезон загуби от Анди Мъри дуела за купата.

В китайската столица най-хубавият български тенисист ще бъде подложен под №3. Според листата на декларираните лидер в схемата ще бъде №1 в света Рафаел Надал, следван от Александър Зверев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР