По-добра пътна инфраструктура + по-добра организация на движението + по-добър

...
По-добра пътна инфраструктура + по-добра организация на движението + по-добър
Коментари Харесай

Здравко Димитров с формула на успеха в битката с трафика

По-добра пътна инфраструктура + по-добра организация на придвижването + по-добър обществен превоз = по-лек трафик. Това е формулата за триумф в борбата с трафика съгласно претендента на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, представен от "Марица ".

Проблемът с трафика става все по-тежък и всеки от нас го усеща всекидневно на гърба си. На всяка среща с хората през този месец този въпрос ми беше подложен. Проведох редица срещи с специалисти, с които разисках опциите за облекчение на придвижването в града. Според тях тази задача е изпълнима, стига да има управническа воля и да създадем по този начин, че да проработи дейно Центърът за ръководство на трафика.

Проблема с трафика го има във всеки град, който се развива. Населението на Пловдив пораства, а с това и броят на колите. В същото време необятният център на Пловдив е застроен преди доста години. Имаме конфликт сред предишното и сегашното и дадености, които не можем да променим. Затова огромната цел е завършването на Околовръстното шосе и бързите връзки с него на бъдещия вътрешен транспортен кръг.

Само по този начин ще разтоварим придвижването в центъра. Това обаче е въпрос на голяма инвестиция, по тази причина в незабавен порядък ще стартираме с съответни дейности, които да облекчат трафика. Детайлите в тях са работа на експертите. Те ще проучват и ще предложат най-хубавите хрумвания. Аз ще осигуря взимането на решение и свършената работа.

Ще забележим по какъв начин да се контролират по-добре светофарите, да забележим разновидностите за зелена вълна, план, който чака от 30 години. Левият завой на значими кръстовища е прекомерно огромен като времетраене, основава големи опашки. Шофьорите се изнервят, хората закъсняват за работа. Ще проверим дали е допустимо инфраструктурно решение, с което да избегнем прелеза на Пещерско шосе. Моята концепция е там да се построи авто подлез.

Където може, кръстовищата ще станат на две равнища. Другите незабавни ограничения са нови джобове за рейсовете от градския превоз, ограничение на Синята зона по основните булеварди,обновяване и метаморфоза на градския превоз, с което хората ще бъдат насърчавани да употребяват по-рядко колите си. Моята формула е: по-добра пътна инфраструктура + по-добра организация на придвижването + по-добър обществен превоз = по-лек трафик.

Конкретната ми цел в идващите две години е да реализираме Намаляване на времето за пътешестване от точка А до точка B с 15%. Ограничаване на нездравословните излъчвания от превоза до 10-15%, икономисване на разноски за гориво до 5-7%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР