По демократите в САЩ беше нанесен голям удар в усилията

...
По демократите в САЩ беше нанесен голям удар в усилията
Коментари Харесай

Голям удар по US демократи в процеса за импийчмънт срещу Тръмп

По демократите в Съединени американски щати беше нанесен огромен удар в напъните им да призоват очевидци в процеса за импийчмънт против президента Доналд Тръмп.

Демократите имаха желание да убедят четирима републиканци сенатори да поддържат настояването им да призоват очевидци, с цел да си подсигуряват болшинство в 100-местния Сенат. Но един от дребното колебаещи се сенатори съобщи, че няма да поддържа настояването, заяви Би Би Си.

Ламар Александър съобщи, че демократите са потвърдили, че Тръмп е работил несвоевременно, само че това не е неизбежно закононарушение.

Съобщението проправя пътя за вероятно оправдаване на президента от Сената още в петък, 31 януари.

Демократите по-специално желаеха да призоват някогашния консултант на президента по националната сигурност Джон Болтън, който съобщи, че Тръмп му е споделил непосредствено, че отхвърля военната помощ на Съединени американски щати в Украйна, до момента в който тя не се съгласи да проверява противника му демократа Джо Байдън. Според някои информации в плануваната за издание книга Болтън твърди, че Тръмп е изиграл съществена роля в оказването на напън върху Украйна да проверява Джо Байдън.

В изказване късно нощес след дълга сесия за въпроси и отговори в Сената, Александър, който съставлява щата Тенеси, съобщи, че демократите са съумели да потвърдят, че дейностите на Тръмп са " неуместни ", написа Dir.bg.

79-годишният сенатор обаче съобщи, представен от Би Би Си: " Няма потребност от повече доказателства, които да потвърждават нещо, което към този момент е потвърдено и което не дава отговор на високата летва, сложена с Конституцията на Съединените щати за " неизбежно закононарушение. "

Той обаче добави: " Въпросът тогава не е дали президентът го е направил, а дали Сенатът на Съединените щати или американският народ би трябвало да вземат решение какво да създадат за това, което е направил. Смятам, че Конституцията планува, че хората би трябвало да вземат това решение по време на президентските избори, които стартират в Айова в понеделник. "

Въпреки че Сенатът се чака да разгласи Тръмп за почтен и той да остане на президентския пост, привикването на очевидци като Болтън може да нанесе огромни вреди в политическо отношение на президента, който ще се бори за преизбиране на изборите на 3 ноември, разяснява през вчерашния ден Ройтерс.

Сенатор Джон Барасо, третият по старшинство републиканец в Сената, сподели, че е допустимо процесът да завърши през днешния ден, без да съумеят демократите да реализират задачата си да призоват очевидци. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР