По делото за смъртта на журналиста Милен Цветков категорично ще

...
По делото за смъртта на журналиста Милен Цветков категорично ще
Коментари Харесай

Адвокатът на Милен Цветков: Николов отрича за наркотици, твърди, че е употребявал чай и паста

По делото за гибелта на журналиста Милен Цветков изрично ще се стигне до трета инстанция. Това счита Менко Менков - юрист на околните на Цветков.

„ Основният спор е формата на виновността, която държавното обвиняване и ние като частни обвинители, поддържаме пред съда. Ние твърдим, че следва да бъде квалифицирано действието като такова, осъществено при изискванията на възможен предумисъл. До сегашния миг нашата теза не е призната от правосъдните инстанции”, изясни юрист Менков.

По думите на първа инстанция е наложено високо наказване съгласно обвиняването, по което се плануват от 3 до 15 години затвор.
Кристиан Николов получи 9 години отнемане от независимост, без да се признава възможна предумисъл.

„ Първоинстанционният правосъден състав е наложил наказване над междинния размер. Присъдата е забележителна по мярка с оглед квалификацията. Ако по-горните инстанции одобряват тезата на държавното и частното обвиняване и преценяват, че става въпрос за възможен предумисъл, тогава претендираме действие, при което законът планува в единия случай от 10 до 20 години затвор, в другия – от 15 до 20 или пожизнен затвор”, изясни Менков.

Кристиан Николов отхвърля да е употребявал опиати, а твърди, че е употребявал чай и паста. „ Тази негова теза е опровергана от всички доказателства по делото. Те сочат, че е използвал няколко типа наркотични субстанции – амфетамини, кокаин, тетрохидрокарабинол, който се съдържа в марихуаната. Не могат да бъдат признати посредством изпиване на чай или миене на зъби”, разяснява Менко Менков.

Той изясни, че в тази ситуация не може да се приказва за обвиняване за директен предумисъл. „ Но дали директен, или възможен предумисъл – наказванията са едни и същи”, изясни Менков.
Адвокатът напомни, че доказателствата по делото сочат, че Николов се е движел със 195 км/ч при ограничаване от 50 в централната градска част.

„ Доказано е, че няма реакция на лидера, не е подхванал никакви ограничения нито да спре, нито да понижи скоростта, нито някаква маневра, с цел да се опита да предотврати удара. Разчитал е на божество, на късмет, разчитал е на нищо, по този начин както споделя теорията, с цел да е налице умисъл”, сподели Менков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР