По делата, водени от , ще бъдат определени нови докладчици.

...
По делата, водени от , ще бъдат определени нови докладчици.
Коментари Харесай

Делата на загиналата на АМ Тракия съдия Емилия Петкова тръгват отначало |

По делата, водени от, ще бъдат избрани нови докладчици. Те ще бъдат определени на инцидентен принцип според Вътрешните правила за инцидентно електронно систематизиране на делата в Апелативния профилиран углавен съд.

Това дадоха отговор на питане на OFFNews от АСНС.

Емилия Петкова е била докладчик по 5 каузи, само че измежду тях няма такива, които са от засилен публичен интерес.

Делата с даден ход на правосъдното разследване ще стартират изначало , както е съгласно наредбата на чл.258 от Наказателно-процесуален кодекс, който визира неизменността на правосъдния състав.

Апелативният профилиран углавен съд не е бил известен за претекстовете, с които по делото за злополуката на арбитър Емилия Петкова, обясниха от АСНС. Съдът не е осведомен и за хода на досъдебното произвеждане. 

На въпрос дами има данни арбитър Петкова да е била заплашвана от АСНС дадоха отговор: " Не са ни известни данни за отправяни закани към арбитър Петкова ".

Нейното място в АСНС ще бъде запълнено след оповестяване на конкурс по реда на Закона за правосъдната власт и наредбата за състезанията за магистрати и за избор на административни ръководители на правосъдната власт, допълват от АСНС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР