По данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците Турция,

...
По данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците Турция,
Коментари Харесай

Върховния комисариат на ООН за бежанците: Турция е страната с най-много мигранти в света

По данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците Турция, с 3,6 млн. мигранти, е преди всичко в света измежду страните с най-многочислена мигрантска общественост. След Турция се подреждат Иран с 3,4 млн., Колумбия - 2,5 млн., и Германия с 2,1 млн. мигранти и бежанци, нуждаещи се от интернационална протекция.

Докладът, за който оповестява Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция, е на тематика „ Глобални трендове при насилственото разселване 2022 “ (Global Trends in Forced Displacement 2022 " ).

Според оповестените данни броят на наложително разселените лица през 2022 година е достигнал 108,4 милиона души, което е с близо 19 милиона повече спрямо 2021 година Около 62,5 милиона от тях са вътрешно разселени лица, 35,3 милиона са мигранти, 5,4 милиона бежанци, търсещи леговище, а 5,2 милиона - лица, нуждаещи се от интернационална протекция

Според същия отчет най-вече мигранти и други лица, които се нуждаят от леговище и протекция, идват от Сирия - общо 6,5 млн. души. Следват тези от Украйна - 5,7 милиона и Афганистан - 5,7 милиона.

Държавите с ниски и междинни приходи одобряват 76 % от бежанците в света и нуждаещите се от интернационална протекция. Около 70 % от бежанците и нуждаещите се от интернационална протекция живеят в прилежащи на техните страни.

В отчета се показва още, че 40 % от наложително разселените са деца.

През 2022 година са били подадени общо 2,6 милиона молби за леговище в международен мащаб. Съединени американски щати е страната, в която са подадени максимален брой молби - 730 400. Германия (с 217 800 молби), както и Коста Рика, Испания и Мексико също попадат в топ 5 на страните по този индикатор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР