По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и

...
По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и
Коментари Харесай

Зимни мерки насред лято в Русе за справяне с трафика

По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и Русе минават 867 хиляди тежкотоварни автомобила, затрудняващи всекидневно трафика в изходните точки на града. Това провокира стеснение и терзания на жителите и локалния бизнес, а решенията, които се оферират, не са устойчиви. Сред тях са пренасочване на придвижването, отблъскване на тежкотоварните коли отвън Русе и създаване на буферен паркинг.
Двайсет километра. Толкова е опашката от камиони на Дунав мост при Русе. По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и Русе минават 867 хиляди тежкотоварни автомобила , затрудняващи всекидневно трафика в изходните точки на града. Техният брой доста се усили с експлоадирането на спора в Украйна, с настъпването на летния сезон и трафика от туристи. Ситуацията в допълнение се усложнява от ВиК ремонтите в Русе, които се случват по едно и също време на доста места в града, блокират основни булеварди и пренасочват придвижването.

Това провокира стеснение и терзания на жителите и локалния бизнес, а решенията, които се оферират, не са устойчиви. Пренасочване на придвижването " Проблемът с тировете не е от през вчерашния ден, само че се обостри мощно след началото на войната в Украйна. Почти двойно е повишен трафикът със затварянето на комерсиалните пътища през Кавказ и Русия. Тирове от Европа и от цяла Азия минават през града ни. Километрични са опашките по булевардите " България ", " Тутракан ", както и на пътя от Русе към Мартен и Сандрово. Засегнати са освен жителите на тези обитаеми места, само че и хиляди работещи в Индустриална зона " Тегра ", Индустриалния парк и Свободна зона - Русе ", споделя пред " Капитал " кметът Пенчо Милков.
Реклама
За да избегнат колоните, тежкотоварните коли се пробват да преминат през града или през близките села, с цел да не чакат и да не ги отклоняват. Без да съблюдават знаци и ограничавания, те вършат и рискови противоположни завои, които са причина за произшествия и произшествия. " Всеки ден сме евентуално или убийци, или пациенти на болничното заведение. Боклуците, изхвърлени от чакащите на опашката водачи, и миризмата в региона са непоносими ", разяснява Елка Недева, представител на транспортна компания, намираща се на паркинг " Сръбчето " на бул. " Тутракан " 95, по време на сесия на общинския съвет от средата на юли.

Местните управляващи към този момент са правили разнообразни опити да се облекчи придвижването, само че някои са показателни за мисленето " на парче ". Например регионалната администрация взема решение да сложи знаци, с които да забрани прекъсването в двете направления в частта сред Дунав мост и " Свободна зона ". Поставят съответния знак, изпод с надпис, че важи за коли над 10 тона. Изписването е само на български. Следователно и успеваемостта е дребна - задграничните водачи, които минават ежедневно, по този начин и не схващат, че не би трябвало да стопират там.
Тежкотоварните коли да стопират навътре в страната
Създалата се обстановка тази година провокира и спешни ограничения на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който при посещаване в Русе при започване на август подреди тежкотоварните коли да бъдат отмерено разпределени по трасето от Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево до Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост на правилото, който се ползва при усложнена зимна конюнктура. Тези ограничения ще бъдат годни до построяването на буферен паркинг съгласно министъра, а тировете ще бъдат отбивани отвън обитаемоте места, с цел да не пречат на жителите, като ще се беседва и с превозвачите по отношение на възможни усложнения. Камионите ще се пропущат на порции към идната точка и по този начин няма да се получава скупчване на всички в Русе. Това решение стартира да се извършва още на изхода на София, само че се оказа мъчно да се следи кои тирове в действителност ще преминат към Дунав мост и кои към останалите гранични пунктове в страната.
Реклама
Община Русе приготвя метаморфоза на придвижването по пътя Русе - Мартен - Русе, заяви зам.-кметът Димитър Недев. Тировете ще се редят в двете ленти на платното, което води от Мартен към Дунав мост, а платното в противоположна посока става в двете посоки.

Буферният паркинг в Русе се планува да се построи за 9 месеца върху общински терен за " скромната " сума 18 млн. лв., която общината пресмята сама и от които страната към този момент е отпуснала 3 млн. лева Строежът, ръководството и приходите от такси за 30 години ще бъдат предоставени на частна компания, а закрепена сума от тях ще бъде за община Русе.
Свързани публикации Как се задръстиха всички граници 2 септември 2022, 06:22 Спедиторът " Гопет транс ": На българска граница камионите чакат най-дълго в цяла Европа 31 август 2022, 14:37 Еврокомисарят по превоза Адина Валеан: Вече даваме пари за поддръжка на военната подвижност в Европейски Съюз 12 май 2022, 17:50 Ще има ли нова епоха в връзките сред България и Румъния 30 април 2022, 10:21 Русенската разпределителна гара на онлайн пратките за Европа 25 март 2022, 06:14 Как Русе може да стане привлекателно място за работа и живеене 2 октомври 2021, 10:58 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Моника Върбанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР