По данни на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) през

...
По данни на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) през
Коментари Харесай

Noventiq залага на глобален експертен опит за постигане на локални резултати

По данни на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) през 2022 година българският софтуерен бранш е траял със стремглавото си развиване, като е достигнал растеж от близо 30%. В международен проект ИТ промишлеността претърпява хиперрастеж и България не прави изключение - секторът към този момент генерира 4.5 % от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната. Всеки ден на пазара се появяват нови решения и услуги, които дават богат инструментариум на фирмите за интензивен напредък. Дигиталната промяна се трансформира в незаобиколим фактор за развиването на бизнеси от всички браншове, а това основава естествената потребност от доверени софтуерни сътрудници. За да бъдат в крайник с динамичните промени, доставчиците на нови ИТ решения също залагат на непрекъснат напредък. Пламена Бургуджиева - Country manager на Noventiq за България , разяснява провокациите пред компанията и ролята й на мост сред международните софтуерни колоси и българския бизнес.

Можем ли да назовем софтуерните снабдители, които имат за цел обезпечаването на помощ в цифровата промяна на фирмите, самобитен мост сред международните софтуерни колоси и българския бизнес?

- Зависи от софтуерния сътрудник и неговия експертен опит. Noventiq e водещ снабдител на решения и услуги за цифрова промяна и киберсигурност за организации от всевъзможен мащаб в над 60 страни по света. Стратегически сътрудник е на ИТ водачи от ранга на AWS, Microsoft, Гугъл, Apple, HP, Dell, Cisco и други Компанията има доста богат опит, основана е преди повече от 30 години под името Softline, a в България стъпва преди повече от 4 години. Нашият метод залага на световния експертен опит, който компанията има, само че с фокус върху постигането на местни резултати. От една страна, ние си партнираме с доставчиците на най-новите технологии в международен мащаб, а от друга - имаме дълбоки знания за персоналните проблеми и потребности на нашите клиенти тук, в България. Нашата задача е да посрещнем техните проблеми с най-хубавите за тях решения. Така че, да - може да се каже, че сме един тип мост сред българския бизнес и международните софтуерни водачи.

Има ли препозициониране на цифровите услуги в листата с цели на фирмите в страната?

- Със сигурност. Организациите, без значение дали става дума за дребни и междинни предприятия, огромни корпорации или държавни институции, към този момент си дават ясна сметка, че дигитализацията е развой, който не стои единствено в графата разноски, а е мощен инструментариум за реализиране на напредък и по-добри бизнес резултати. Облачно основаните услуги, оптимизацията на процеси, цялостната киберзащита на бизнеса - в наши дни това са предпочитаните тематики за целия пазар.

С ребрандирането на компанията Noventiq поставя фокус върху локалните пазари. Какво значи това за българския офис?

- Въпреки че компанията оперира в 60 страни и има близо 6 000 чиновници, в главните й полезности към момента стои ентусиазмът на стартъп. Когато отворихме офиса в България, той беше единствено с двама чиновници. Четири години по-късно се гордеем с доверието на десетки наши сътрудници и толкоз сполучливи планове. Екипът от експерти в България, който непрекъснато се разраства, постоянно е бил напълно фокусиран върху потребностите и проблемите на клиентите ни. Защото сме тук, познаваме от близко бизнес процесите, знаем по какъв начин да осъществяваме най-правилните решения и по какъв начин да реализираме дружно най-хубавите резултати. Очакваме да притеглим нови гении към екипа, да прибавяме нови услуги към портфолиото си и както през днешния ден, по този начин и отсега нататък да развиваме цифровата промяна на бизнеса в страната. С световни експертни знания и фокус върху постигането на резултати тук, за българските компании и стопанска система.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР