По-чувствително завишение на температурите ще има в източната половина на

...
По-чувствително завишение на температурите ще има в източната половина на
Коментари Харесай

През следващите дни времето ще е меко и все по-топло, дъжд - в края на седмицата

По-чувствително завишение на температурите ще има в източната половина на страната и планините
До края на днешния ден облачността ще бъде най-вече забележителна, само че превалявания са малко евентуално - напълно слаби валежи на изолирани места в планините на Западна България. Дневните температури в множеството места ще са от 7 до 12-13 градуса.

През нощта облачността над страната ще бъде забележителна. Ще бъде и съвсем безшумно, с минимални температури от към нула до 5 градуса.

През деня ще бъде най-вече облачно, съвсем без превалявания, с изключение на на изолирани места в планините, където ще превали напълно едва. Дневните температури ще доближат 8 до 13 градуса. В Дунавската низина ще духа слаб вятър от запад.

На континента най-топло е на Пиринеите, с температури в доста региони там над 20 градуса и слънчево време. Облачно е в централните елементи на континента, там на доста места превалява дъжд.

Без основна смяна остава времето в нашата страна и в сряда. Минималните температури ще бъдат от 1 до 6, с дневните от 8 до 13-14 градуса. Облачността ще бъде по-често забележителна, а в Дунавската низина ще духа сляб вятър от западната четвърт.

В четвъртък минималните температури едва ще се намалят и ще са от към минус 2 до 4, а дневните ще стартират да се покачват и в множеството места ще са от 10 до 15-16 градуса. Вятърът ще се ориентира от юг, най-вече слаб. Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време.

В петък към страната ни ще доближава бездънен средиземноморски циклон, като страната ни ще попада в челната му част, с транспорт на много топли въздушни маси от юг. Минималните температури ще са от нула, минус 1 до 5-6 градуса, а дневните от 13 до 18-19 градуса. Ще бъде слънчево, над западните региони със междинна и висока облсчност, без превалявания.

В събота ще се затопли още, като дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, малко по-ниски в ниските места на Западна България. В източните региони ще духа сдържан и мощен южен вятър. Все още без превалявания.

В неделя минималните температури ще са от 8 до 12-13 градуса, а дневните от 10-12 по високите западни полета до 18-19 на изток. Още през нощта облачността ще се вплътнява и ще стартират валежи от дъжд. В неделния ден дъжд ще превалява на доста места в страната, а сняг - единствено по най-високите планински елементи.

Според предварителните прогнози, меко за последните дни на февруари ще остане времето и при започване на идната седмица. чакат ни и още валежи от дъжд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР