По-често, за получаването на страхотна се подрежда цяла опашка актьори

...
По-често, за получаването на страхотна се подрежда цяла опашка актьори
Коментари Харесай

Как Леонардо Ди Каприо е попаднал в ролята на Джак от Титаник

По-често, за приемането на страхотна се подрежда цяла опашка артисти от всевъзможен порядък. Но има случаи, когато съвсем всички отхвърлят да изиграят избрани персонажи - на вятъра! Порталът „ Time Out ” направи лист на паметни функции, отказани от доста холивудски звезди . написа БГНЕС.
Джак Доусън – „ Титаник ”.  Джеймс Камерън в началото желал да ангажира за ролята на Джак единствено Матю Макконъхи. Режисьорът му изпратил няколко персонални имейла, само че той не си направил труда да отговори. Следващият по ред любимец на режисьора бил Том Круз, който изискал прекомерно огромен хонорар. След това Камерън се опитал да притегли Кристиан Бейл и Крис О`Донъл. Но и те отказали. В резултат на това, изборът паднал върху Леонардо Ди Каприо. И, би трябвало да се каже, в ролята на Джак Доусън към този момент ни е невероятно да си представим някой различен.
 Помните ли дребното момиченце от „ Титаник “? Вижте я през днешния ден Помните ли дребното момиченце от „ Титаник “? Вижте я през днешния ден
Помните ли дребното момиченце, което танцува с Леонардо ди Каприо във кино лентата Титаник? Това момиченце завоюва сърцата на всички с нев...
Вивиан - " Хубава жена ". Както се оказа, намирането на актриса за ролята на момиче с леко държание не е толкоз елементарно. Преди Джулия Робъртс да бъде утвърдена за основната роля, режисьорът Хари Маршал предложил ролята на Дженифър Конъли, Уинона Райдър, Шарън Стоун и други актриси. Някой се оказали поради доста задължения по това време, а други – поради това, че ролята не дава отговор на възрастта им или че сюжетът на кино лентата „ наскърбява ” всички дами.
Едуард Луис – „ Хубава жена ”.  Отначало изборът на режисьора пада върху превъзходния и по това време към момента млад Ал Пачино. Той даже пристигнал на подготовки, само че по-късно решил да откаже ролята на ексцентричния милионер - романтик. Тогава режисьорът поканил Кристофър Рийв и Даниел Дей-Луис. Но и те не изразили предпочитание да вземат участие във кино лентата, станал по-късно класика. Преломният миг настъпил, когато самата Джулия Робъртс предложила на Хари Маршал да се обади на Ричард Гиър. И се оказала гениално прозорлива в избора си.
Нeo - " Матрицата ".  Сега е съвсем невероятно да си представим някой различен с изключение на Киану Рийвс като Избрания Нео. Но в действителност Уил Смит, който по това време към този момент бил прочут поради присъединяване си в „ Мъжете в черно “ и „ Деня на независимостта ”, можеше да се превъплъти в героя на паметния филм. Актьорът решил да откаже ролята с аргумента, че не вижда вероятност и касов триумф в лентата. След като офертата е отказана и от Никълъс Кейдж, Юън Макгрегър, Леонардо Ди Каприо и Том Крус, основната роля в плана получил Киану Рийвс.
Клариса Стърлинг – „ Мълчанието на агнетата ”.  Както при „ Хубава жена ”, кастингът за основните функции бил доста сложен. Режисьорът Джонатан Дем мечтаел да види или Мишел Пфайфър, или Мег Райън в ролята на детектива Стърлинг във кино лентата. Но и двете актриси отказали, защото считали сюжета за прекомерно заплашителен и нечовечен. Накрая решили да поканят амбициозната Джоди Фостър във кино лентата. Между другото, точно за нея сценаристът пренаписва ролята на Клариса.
 Знаете ли, че оркестърът от Титаник е свирил в България преди да се качи на именития транспортен съд? Знаете ли, че оркестърът от " Титаник " е свирил в България преди да се качи на именития транспортен съд?
Едва ли има човек, който да не е гледал " Титаник " най-малко един път в живота си. Това несъмнено е един от филмите, на който са проляти най-мн...

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР