По-често трябва да си припомняме Деня на независимостта или Съдинението,

...
По-често трябва да си припомняме Деня на независимостта или Съдинението,
Коментари Харесай

Послушанието създава слугински манталитет

По-често би трябвало да си припомняме Деня на независимостта или Съдинението, тъй като те ни демонстрират, че без значение от всичко, можем и сами. Днес се пробват да ни убедят, че в случай че желаеме да реализираме нещо като страна, наложително трябвало да сме били членове на някакви блокове и съюзи и наложително трябвало да изпълняваме всичко, което ни подреди моментният международен хегемон. Грантовите анализатори и политици ни повтарят, че само послушанието води до триумф. А истината е, че единственото, до което води послушанието, е основаването на слугински нрав. Именно това лакейско държание българските ръководещи са усвоили изключително добре. Застанали са в поза " постоянно подготвен ", слушат и извършват. Даже от време на време извършват, преди още да са чули какво се изисква от тях. Развили са свръхестествената дарба да предугаждат какво ще изискат от тях непознатите началници и се втурват да го извършват, още преди нареждането да е публично дефинирано.

Само хора с васално схващане могат да приканват за смяна на датата на националния празник. Само хора без никакво възприятие за самостоятелност могат да оферират в Конституцията ни да се запише, че сме членове на НАТО и Европейски Съюз вечно. Само хора, за които българските национални ползи не значат нищо, могат да отстранен възбраната за импорт на земеделска продукция от Украйна. Добре ще бъде нашите ръководещи да се поучат от държанието на Полша. Това е страна, в която нетърпимостта към Русия е издигната в фетиш. Поради редица исторически събития, поляците имат всички учредения да бъдат русофоби. До напълно скоро Полша поддържаше Украйна във всичко. Но когато стана дума за ползите на полските земеделци, Варшава сподели " Баста! " Украинците са ни благи, само че по-мили са ни личните съграждани, споделиха полските ръководещи и оставиха възбраната за импорт на украинска продукция. А когато от Киев заплашиха, че ще съдят Полша за това, президентът Анджей Дуда съпостави Украйна с удавник, който повлича съседите си към дъното. Освен това полският президент напълно знаково отхвърли среща с сътрудника си Зеленски по време на Общото заседание на Организация на обединените нации. Да, Полша е русофобска страна, само че омразата към Русия не заслепява нейните управници до такава степен, че в името на тази ненавист да навредят на личните си съграждани.

Да, обаче по този начин могат да разсъждават ръководещи, които, първо, имат достолепие, и, второ, не се държат като нискочели реализатори на мръсни поръчки. Понякога ми се коства, че хората, които ръководят в момента България, в действителност не се усещат българи. Приличат ми на подизпълнители на някакви задгранична корпорация, които са конфигурирани на властови позиции извън, освен това за къс период, както и със задачата да разсипят колкото се може по-кардинално страната. А когато попиташ тези хора по какъв начин си показват близкото си бъдеще, те напълно искрено си признават по какъв начин се виждат да си почиват на екзотични острови. Детето на Държавна сигурност, което в този момент желае кмет на София да става, даже загатна съответна дестинация – Бахамите. Е, по какъв начин очаквате от такива политици да отстояват българската самостоятелност!? Напротив, с цел да си обезпечат безметежно битие на Бахамите или където и да било другаде, такива ръководещи, без да се замислят, биха продали българските национални ползи.

Да бяха живяли преди 150 години, такива хора щастливо щяха да си живуркат сгушени в спарената прегръдка на падишаха, щяха да изясняват какъв брой е прелестно, че сме застанали на вярната страна на историята, т.е. в завимост от Високата врата и щяха да желаят във всички публични документи да бъде записано, че во веки веков сме част от Османската империя. За благополучие, при започване на 20 в. ръководещите в България са били радикално разнообразни от днешните. Тогавашният политически хайлайф в действителност е желал страната ни да бъде самостоятелна. И е полагал доста старания, с цел да стане факт тази самостоятелност. Единствените старания, които днешните ръководещи правят, са свързани с желанието им страната ни да бъде колкото се може по-силно подвластна от непознатите господари.

Коментар на Петър Волгин в Пилитически НЕкоректно на

* Това е персонално мнение на създателя и не отразява позицията на БНР

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР