По-честата консумация на определени храни е свързана с по-висока честота

...
По-честата консумация на определени храни е свързана с по-висока честота
Коментари Харесай

Тази храна намалява с 50% риска от фатално заболяване

По-честата консумация на избрани храни е обвързвана с по-висока периодичност на рак. В продължение на десетилетия учените изследват противоположната връзка сред храната и онкологичните болести.

Според някои доказателства стафидите могат да се окажат ключът към предотвратяването на съдбовното заболяване.

Няколко изследвания потвърдиха, че " забележителното понижаване " на риска от рак е обвързвано с потреблението на стафиди. Резултатите демонстрират по-нисък риск от колоректален рак, рак на простатата или гибел от рак на панкреаса надлежно с 24%, 49%и 65%, които са свързани с потреблението надлежно на три до пет порции сушени плодове седмично.

Според специалистите от Advances in Nutrition в някои случаи стафидите могат да се окажат даже по-полезни от свежите плодове.

Според проучванията честата консумация на стафиди и други сушени плодове може да се окаже значим фактор за попречване на рак на храносмилателната система.

Тъй като стафидите са богати на антиоксидантни съединения, те могат да предпазят организма от окислително увреждане и от свободните радикали - два от главните фактори, които предизвикват това заболяване.

Няма данни за защитния им резултат против рак на белия дроб и рак на гърдата. Проучване на учени от Гърция откри, че стафидите и сините сливи доста понижават риска от рак като цяло.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР