По абсолютно безобразен начин фирмата, която строи жилищен комплекс и

...
По абсолютно безобразен начин фирмата, която строи жилищен комплекс и
Коментари Харесай

Фирмата, взела държавния терен в Кючука, „възстанови” безобразно път и тротоар след присъединяване

По безусловно възмутителен метод компанията, която строи жилищен комплекс и ясли върху държавния терен в Кючука, е „ възстановила” тротоара и пътя на бул. „ Никола Вапцаров” след присъединение към експлоатационните сдружения. Общинският консултант Слави Георгиев, който живее в зоната, изрази възмущението си, като разгласява и фрагменти в профила си.

От тях се вижда, че върху булеварда са подредени бетони плочи, а тротоарът безусловно липсва.

„ Дългогодишна процедура на община Пловдив е регион " Южен ", да е задния двор на Пловдив. Явно като подобен го възприема и частния вложител, сдобил се с парцел от регионална администрация. 4 седмица, бул. " Никола Вапцаров ", кръстовището с ул. " Братя Бъкстон " и прилежащия тротоар, стоят в това състояние, на бордюр. Самото свързване с бъдещата жилищна кооперация, продължи над 2 месеца и с тези бордюри, очевидно вложителя е сметнал, че е извършил отговорностите си по " възобновяване " на разкопаната от него права. Кога и по какъв начин, тук ще се възвърне асфалта, остава задача с нараснала компликация. Сметката я заплащат преминаващите през натовареното кръстовище”, написа Георгиев.

От Инспектората към Община Пловдив обявиха, че са получили сигнал за положението на пътя и тротоара. На място е направена инспекция, от която е станало ясно, че срокът за възобновяване на настилката е бил продължен с 2 седмици, като той е бил до 14 февруари. Причината е, че метеорологичните условия били неприятни и не разрешавали възобновяване на настилката. Те поели ангажимент тази седмица да оправят пътя „ в случай че времето позволява”. Фирмата е внесла депозит в Община Пловдив, като комисия след възобновяване ще направи проучване на ремонта и ще реши дали да върне сумата.

Припомняме, че теренът в Кючука бе даден на компанията „ Блубилдинг” след търг в Областна администрация против право на градеж. Компанията на Димитър Боев би трябвало да построи детски ясли на повърхност 1200 кв.м, която ще е от най-малко от три групи за 75 деца и офиси от най-малко 400 км.м за организация „ Социално подпомагане”. Двата обекта по-късно ще бъдат дарени на страната и Община Пловдив. Срещу това компанията ще вдигне 5-етажен жилищен комплекс с общо РЗП от 8099 кв.м, които ще може да продаде.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР