По 2000 евро компенсация ще получи всеки от автомобилите, които

...
По 2000 евро компенсация ще получи всеки от автомобилите, които
Коментари Харесай

Гърция дава по 2000 евро на хиляди шофьори, блокирани в снежен капан

По 2000 евро отплата ще получи всеки от колите, които са били блокирани на магистралния околовръстен път на Атина. На пътя са били блокирани към 3000 транспортни средства, в които е имало най-малко 3500 души.

Обилният снеговалеж спря придвижването по един от най-натоварените пътища в Гърция, а механизмът за реагиране в изключителни обстановки не сработи. Така хиляди водачи, които заплащат тол такса за потреблението на автомагистралата, попаднаха в снежен капан. Аварийни екипи часове наред са спасявали водачите, блокирани на околовръстното шосе на гръцката столица.

1800 cars and 3500 people have been released from Attiki Odos (outer beltways of the Athens-Piraeus metropolitan area)another 1200 vehicles are still trapped, according to official information about the rescue operations and the problems that remain from the bad weather " Elpida ".
— Zdenek Nejedly (@ZdenekNejedly)

Обезщетението е поискано от премиера на Гърция Кириакос Мицотакис и ще бъде изплатено от компанията-концесионер на крайградската автомагистрала Attiki Odos. Изпълнителният шеф на компанията Бил Халкиас пое виновността и подаде оставка поради транспортния безпорядък. Той си потегля след над 20 години отпред на Attiki Odos.

Някои от най-гъсто обитаемоте региони на Гърция - районите Атика, Евия, Крит и островите в южната част на Егейско море са под снежна обсада. Държавните услуги, учебните заведения, магазините, които не продават артикули от първа нужда и банките не работят.



Влаковете също са спрени. Заради неприятното време и невиждания мраз, имунизационните центрове са затворени. Автобуси и тролеи ще пътуват, само че с празнично разписание, защото 26 януари е формален почивен ден поради последствията от снеговалежите и студа. Метрото ще работи по нормалния график. Трамваите също би трябвало да се движат.

Всички детски ясли, детски градини и учебни заведения в Атика и упоменатите райони също остават затворени. Супермаркетите и питателните магазини остават отворени, само че с понижено работно време - от 10:00 до 18:00 часа. Бензиностанциите и аптеките резервират нормалния си режим на работа.

This is Athens. A city located on the Mediterranean, average temperature in summer is 32c.

They’ve currently got more snow than much of the UK sees even during the more severe cold spells.
— Met4CastUK (@Met4CastUK)

Според Националната метеорологична работа (ЕМИ) главните характерности на втората вълна ще бъдат доста ниските температури, мощният снеговалеж даже и в равнинните региони в Северна и Източна Гърция, както и на егейските острови. В региона се чакат и северни ветрове от 8 и 9 бала.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР