Плувецът Петър Мицин и Николай Вакареев бяха наградени за Спортист

...
Плувецът Петър Мицин и Николай Вакареев бяха наградени за Спортист
Коментари Харесай

Петър Мицин: Мечтая за финал в Париж

Плувецът Петър Мицин и Николай Вакареев бяха наградени за Спортист и Треньор на месец септември в анкетата на Пресклуб " България " измежду спортните медии и редакции.

За отличното си показване на Световното състезание в Израел за юноши и през целия сезон, в който завоюва четири европейски и една международна купа, две сребърни оценки и реализира международен връх, Мицин получи 23 гласа от участвалите в анкетата 24 спортни медии и редакции, а един глас има Ксения Момчилова, която завоюва сребърен орден на Световната купа по паркур в София.

В анкетата при треньорите наставникът на Петър Мицин Николай Вакареев получи 16 гласа, 7 гласа има старши треньорът на Локомотив Пд Александър Томаш, а с един глас е старши треньорът на националния тим по класическа битка Братан Ценов.

Световният рекордьор на 400 метра свободен жанр за юноши Петър Мицин благодари на всички, които са дали своят вот за него и съобщи след награждаването, че се надява на положително показване на идното Европейско състезание по плуване в 25-метров в Букурещ от 5 до 10 декември.

" Не се мятам с огромни упования за Европейското, ще опитам да подобря персоналните си достижения. Чувствам се по-добре в 25-метров басейн, по-бърз съм поради множеството обръщания и подводни плувания. Голямата ми фантазия е да бъда на край в една от дисциплините на Олимпиадата в Париж. За орден би трябвало да се потрудя много, само че времето ще покаже ", сподели Мицин.

" Всичко върви по проект. Проведохме лагер на Белмекен, след това тренирахме една седмица в Сандански и до края на ноември сме в Бургас, където ще се организира държавното състезание на 25-метров басейн, след което ще участваме на три дисциплини на Европейското на 25-метров басейн в Букурещ – на 400 и 800 м свободен жанр и на 200 м бътерфлай. Надяваме се на положително показване, имаме шансове за край на 400 и 800 свободен жанр ", съобщи Вакареев.

Общо петима състезатели ще показват България на шампионата на Стария континент в Букурещ - с изключение на Мицин, там ще започват Габриела Георгиева, Теа Николова, Диана Петкова и Калоян Левтеров.

„ Основното съревнование е Олимпиадата, там са ориентирани напъните, надяваме се на положителни резултати в Париж. Но да не тръгваме с огромна кошница. Имаме двама състезатели с А нормативи за Париж, а още трима-четирима имат капацитет за покриване на А нормативи. Конкуренцията е жестока, всичко е въпрос на моментна форма, ненапълно и на шанс " сподели пред репортерите ръководителят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев и акцентира, че чака на следващия ден ММС да разгласи новите контракти с федерациите за финансирането през 2024 година

„ Освен фантастичните резултати на Петър Мицин, останалите момчета и девойки от националния тим също се показаха доста добре. За първи път в историята тази година имахме и два финала на артистичното плуване на Световното състезание при девойките. Имахме и четири финала на Европейското по скокове във вода. Това демонстрира, че всички плувни спортове, събрани в нашата федерация, се развиват извънредно добре и вървят нагоре, тъй че се надяваме на още по-добро финансиране за новия олимпийски сезон “, заключи Аврамчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР