Плуването е най-великият, красив и здравословен спорт! Желанието ми е

...
Плуването е най-великият, красив и здравословен спорт! Желанието ми е
Коментари Харесай

Президентът на ПСК „Черно море”: Задачата ни е да приобщим повече деца към нашето плувно семейство!

Плуването е най-великият, хубав и здравословен спорт! Желанието ми е да притеглим повече деца, които да упражняват в ПСК „ Черно море ”. Иска ми се ние да бъдем дейната страна, а не само да чакаме децата да се запишат сами.

Това са първите стъпки, които обмисля да предприеме новият ръководител на УС на плувния първенец на България Владимир Върбанов.

Визията му за реализиране на тази задача е интензивно потребление на обществените мрежи, реклама и презентация на клуба в учебната мрежа във Варна.

„ Желанието ми е от ден на ден подрастващи и техните родители да схванат, че плуването е най-великият и хубав спорт и в същото време – най-здравословният. Наша задача ще бъде да им покажем това и да ги приобщим към нашето плувно семейство, което е възпитано към басейна и в сините коридори. През последните години нашият клуб се развиваше доста динамично и постигнатите резултати свидетелстват за това. Аз имах към този момент опция да благодаря на досегашното управление за всеотдайната и безкористна работа. Моята задача ще бъде да задържа актуалното равнище, като, несъмнено, надграждаме там, където е належащо ”, безапелационен е Върбанов.

Новият президент на хегемона в БГ плуването е завършил  ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “, компетентност „ Корабоводене “. Владимир Върбанов е лекар по интернационално право и интернационалните връзки. Занимава се с частен бизнес. Бил е заместник-министър в Министерството на превоза и известията. От дребен тренира плуване и взе участие в маратона Галата – Варна. Златен медалист е от държавни шампионати по плуване за ветерани.

Върбанов вижда ПСК „ Черно море “ за в бъдеще като съвременен клуб от западен вид, който няма дефицит на финансови средства. С професионални треньори, които непрестанно усъвършенстват теоретичната си подготовка и употребяват методиките на развитите в плувно отношение страни като Съединени американски щати, Австралия, Англия, с стимулирани състезатели, за които плуването е метод на живот.

Откровен е, че за него е огромна чест, само че в същото време и голяма отговорност да застане отпред на най-прославения плувен клуб в България.

„ Всеизвестно е, че българското спортно плуване се е зародило в морската ни столица. Любовта на варненци към морето, плажовете и романтиката, последователно се придвижва и към водните спортове, в частност плуването. Преди повече от 100 години, през 1923 година, във Варна е основан Българският национален морски сговор, в чийто правилник е записано да се обезпечат условия за развиване и поддържане на всички типове морски и речен спорт. Именно заради обстоятелството, че първите проведени плувци са били варненци, спортната общност в нашия град е изключително сензитивна на тематика достижения в спортното плуване. Емоционалният заряд за мен е с доста висок градус, тъй като си част от клуб, който през последните години е бил развъдник за доста държавни първенци и рекордьори ”, добавя той.

Според Владимир Върбанов положителното развиване на клуба, изключително в последните десетина години, се дължи на богата палитра от фактори.

Отчита, че единият от тях е множеството надарени, състезатели, които не са пестели сили в тренировките. „ На второ място – дължи се и на техните родители, които отделяха огромна част от персоналното си време да ги водят на басейна като дребни, а като по-големи да ги подтикват да не се отхвърлят. Трето – на нашите добре готови в професионално отношение и всеотдайни треньори, които сътвориха добра организация в клуба и имаха самостоятелен метод към всеки обособен плувец. И не на последно място – на финансовата обезпеченост на клуба, което се дължи

на нашите спонсори, на които желая да изкажа голямата си признателност ”, обобщава новоизбраният президент на черноморци.

На въпрос по какъв начин обмисля да работи за развиването на спортната база, която несъмнено не доближава на клубовете във Варна, Върбанов удостоверява

общоизвестната истина, че плувните басейни в града са незадоволителни.

„ Да не приказваме, че през зимата нашите деца упражняват на открит басейн при минусови температури, а треньорите подскачат извън, с цел да се стоплят ”. Според него всичко това би трябвало да стане притежание до общинските съветници и кмета на Варна, те да вникнат в проблемите на клубовете, да бъдат уверени да заделят средства, в началото за главен ремонт на материалната база на басейн „ Приморски “, а по-късно и за построяването на нов подобен.

„ Аз персонално няма да пожаля сили за това, тъй като в последна сметка става въпрос за здравето на нашите деца и приобщаването им към спорта ”, безапелационен е варненецът.

Президентът на първенците има вяра, че ПСК „ Черно море ” ще изпрати собствен плувец на идната олимпиада.

„ До лятото ще се проведат няколко шампионати, които дават квоти за олимпийските игри. Имаме готови състезатели, които са със шансове да показват България в Париж. Искрено се надявам там да има най-малко един плувец на ПСК „ Черно море “, тъй като нашият клуб го заслужава ”, вълнува се Върбанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР