Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Полицаите от Пловдив с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража"

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на двама полицейски чиновници (Самуил Хаджиев, началник на Трето районно управление (на МВР) и служител на реда Атанас Качаков) и двама техни съучастници, упрекнати в осъществяване на тежки закононарушения, оповестиха от Съдебната палата в града.

Спрямо четиримата са повдигнати обвинявания за закононарушения, свързани с наркотични субстанции, закононарушения срещу правораздаването и похищение.

Съдът реши, че от събраните досега доказателства не може се направи обосновано съмнение по отношение на причастността на обвинените Хаджиев и Касаков в закононарушението, че са се пробвали да придобият към 500 кг марихуана от обект на компания, която я създава с съответно позволение, като по отношение на останалите похищения бе счетено съществуването на обосновано съмнение по отношение на присъединяване на всеки от обвинените в тях.

Съдът откри, че към сегашния миг при мярка, друга от задържане под стража, съществува заплаха обвинените да извършат закононарушение.

По същото досъдебно произвеждане полицейският чиновник Атанас Качаков, както и двамата цивилни са обвинени, за това, че в съучастничество като причинители, са отвлекли 28-годишен мъж и е проявена особена свирепост към отвлеченото лице.

Делото бе гледано при закрити врата поради потреблението на СРС-та и интимни детайлности от живота на отвлечения. Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив на 27 май.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР