Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража

...
Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража
Коментари Харесай

Бизнесменът Анастасиос Симилидис - Тасо ще бъде предаден на кипърските власти

Пловдивският областен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на кипърският предприемач Анастасиос Симилидис - Тасо, краткотрайно пребиваващ в Република България, по отношение на Европейска заповед за арест.

Видно от данните, предоставени досега, в Република Кипър против лицето се водят наказателни производства за разнородна незаконна активност, като част от тях съставляват закононарушения и по българския Наказателен кодекс и са наказуеми и по откритото в страната ни законодателство с отнемане от независимост.

Анастасиос Симилидис изрази единодушие да бъде предаден на кипърските управляващи.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Както TrafficNews заяви, Кипърският предприемач Анастасиос Симилидис - Тасо, който от години живее в Пловдив, беше задържан в дома си в четвъртък сутринта. Собственикът на известният коктейл - бар " Бачи " е с Европейска заповед за задържане, издадена от управляващите в Кипър.

Той беше арестуван за 24 часа, а по-късно материалите бяха докладвани в Окръжна прокуратура. При отвод да бъде предаден на кипърските управляващи, той трябваше да се изправи пред български съд, който да реши дали предоставените доказателства са задоволителни, с цел да бъде изпратен в Кипър.

Според документите, които прокуратурата в Кипър е предоставила на българските управляващи, Симилидис е упрекнат за 15 закононарушения. Най- тежките са пране на пари, опит за заличаване на непознато имущество посредством експлозиви, отбягване на заплащане на налози, несъблюдение на митническите правила, два сговора за углавни закононарушения, фалшификация и потребление на подправени документи. Също по този начин е упрекнат в приемане на крадено имущество, нелегално владение на оръже, нелегално потребление на радиоустройства, наемане на защита без позволение, нарушение на Закона за персоналните данни.

Периодът, в който са осъществени гореизброените закононарушения обгръща съвсем 10 години - от 2011 до 2021 година. Те са на територията на Кипър и в други страни от Европейския съюз. Според кипърското законодателство за изброените закононарушения предприемачът може да получи 104 години затвор.

Симилидис от години живее и развива бизнес в Пловдив. Той има един от най- първокласните автопаркове в града. В гаражите му в къщата в Белащица са най-скъпите модели на порше, ферари, бентли, мерцедес макларън. Кипърецът постоянно се движи с проведена защита от няколко рейнджровъра, които са бронирани . Преди няколко години влезе в светската хроника с извънредно първокласната си женитба в новотела, за която дойдоха едни от най- богатите мъже в Кипър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР