Пловдивският окръжен съд остави в ареста петимата участници в организирана

...
Пловдивският окръжен съд остави в ареста петимата участници в организирана
Коментари Харесай

Постоянен арест за руското терористично ОПГ

Пловдивският областен съд остави в ареста петимата участници в проведена незаконна група за експорт на артикули с двойна приложимост в интерес на Русия във войната й с Украйна.

Това са  руснаците Василий Улянов, Евгений Улянов, Романос Ветридис, Дзмитрий Дзмитриу от Беларус и Яни Йешили, който е албански жител.

В колата на посочения за уредник на ОПГ-то Романос Ветридис са открити разнообразни документи за идентичност от разнообразни страни.

Защитата на петимата изиска по-лека мярка. Според юрист Кирил Николов няма доказтелства за организрана претъпна група.

Както съобщихме, упрекнатите са изнесли артикули с двойна приложимост посредством учредена в Пловдив компания като единствено за година оборотът е 4 млн. лв..

Спрямо всеки от тях са повдигнати обвинения  за закононарушения по член 321 ал.3 т.1 вр. ал.1 от Наказателен кодекс и по член 233 ал.1 вр. член 18 ал.1 от от Наказателен кодекс, които са тежки умишлени закононарушения и се санкционират с „ отнемане от независимост “.

Съдът одобри, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастността на всеки един от обвинените към закононарушенията, за които са им повдигнати обвинявания.

Окръжен съд – Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража съществува действителна заплаха всеки от обвинените както да извърши закононарушение, по този начин и да се укрие, като нито един от тях не живее непрекъснато на територията на Република България.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив  на 19.10.2023 година от 10.00 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР