Пловдивският апелативен съди иска екстрадирането на българин от Великобритания заради

...
Пловдивският апелативен съди иска екстрадирането на българин от Великобритания заради
Коментари Харесай

Арестуваха в Лондон българин за жестоко убийство у нас преди 24 г.

Пловдивският апелативен съди желае изгонването на българин от Англия поради ликвидиране, осъществено у нас преди 24 години.

Магистратите са удостоверили издаването на национална заповед за задържане по отношение на В. К. за 72 часа от довеждането му в страната и е позволено издаването на Европейска заповед за арест във Англия на същото лице, което е търсено в България за ликвидиране.

Срещу В. К. е повдигнато обвиняване за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод за жертвата и с особена свирепост, с користна цел и при изискванията на рисков рецидив.

Историята на едно потресаващо закононарушение

Трупът на потърпевшия е открит през 2001 година във фризер, изключен от електрическата мрежа, намиращ се в къща в квартал „ Момина баня “ в Хисаря. От осъществената тройна съдебно-медицинска експертиза е открито, че гибелта е настъпила към 14 месеца, преди да бъде открит натрупа и се дължи на голям брой тежки черепно-мозъчни контузии в главата и лицето и порезни рани в региона на шията. До разкритието се стигнало след сигнал на жители за кражба във въпросната къща. При огледа проверяващите разкрили натрупа.

В къщата са открити отпечатъци на В. К., който живеел там.

В. К. е бил арестуван и притеглен като обвинен за ликвидиране. По-късно досъдебното произвеждане против него е прекъснато заради липса на доказателства. През годините досъдебното произвеждане няколко пъти е възобновявано и прекратявано. През 2016 година ВКП възобновява производството. Издадена е Европейска заповед за арест на В. К., който е арестуван в Лондон. С решение на Върховния съд – Лондон дефинитивно е отказано осъществяването на Европейската заповед за арест, само заради липса на предварителна правосъдна глоба.

Сега пловдивският апелативен съд одобри, че са налице всички предпоставки за издаване на национална заповед за задържане по отношение на обвинения В. К. – за това закононарушение е планувано наказване отнемане от независимост за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР