Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково,
Коментари Харесай

Окончателно: Арест за турски наркодилър

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Хасково, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на турския жител Д. О.

Против обвинения Д. О. е повдигнато обвиняване за това, че посредством две обособени действия, осъществени на 26.05.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и на 27.05.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, при изискванията на продължавано закононарушение, без съответно позволение и с товарен автомобил, е пренесъл през границата на страната от Р. Сърбия в Р. България и направил опит да придвижи също през границата на страната от Р. България в Р. Турция високорисково наркотично вещество, а точно: марихуана с чисто тегло 11 460 грама на стойност 45 840 лв..

Апелативният съд проучва доказателствата по делото и реши, че няма учредения за анулация на определението на Хасковския областен съд.

От самопризнанията на обвинения и показанията на очевидец, както и доказателствата по делото,  съдът реши, че е налице обосновано съмнение в огромна степен за съпричастност на Д. О. към контрабандата на наркотични субстанции, в което е упрекнат. Поради тежестта на закононарушението и на наказването, както и от неналичието на адрес в България, на който може да бъде свикан за явяване на делото против него, съдът одобри, че има заплаха от укриване при една по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР