Пловдивският апелативен съд потвърди най-тежката мярка задържане под стража“ за

...
Пловдивският апелативен съд потвърди най-тежката мярка задържане под стража“ за
Коментари Харесай

Окончателно: Арест на 5 от ОПГ-то на Харутюнян

Пловдивският апелативен съд удостовери най-тежката мярка „ задържане под стража “ за петима от проведената незаконна група за данъчни закононарушения, измами, потребление на непознати търговски марки и пране на пари.

Сред тях са ръководителят на групата 32-годишния Геворг Харутюнян и четирима от неговите търговски сътрудници – братята Мартин и Тодор Попови, Панайот Николаев и Мирослав Стаменов.

Делото завърши късно нощес, а ПАС промени ограниченията на четирима от групата от парична гаранция в непрекъснат арест.

Четиримата бяха освободени преди седмица от Окръжния съд против парична гаранция, само че нощес бяха закопчати с белезници в правосъдната зала.

Апелативните магистрати потвърдиха паричната гаранция от 1000 лв. за 20-годишния Мартин Николаев и оставиха на независимост дамата на Геворг Харутюнян – Елисавета Карамфилова.

Според съдиите обаче може да се направи обосновано съмнение за осъществени закононарушения от Григор Харутюнян и Карине Ховсепян, както и от Нона Ховсепян и им дефинира парични гаранции в размер на общо 20 000 лв. – по 5000 за родителите на Геворг и 10 000 за сестра му Нона.

Припомняме, че против десетимата обвинени, три от които са дами в родствена връзка с тартора, са повдигнати обвинявания за осъществени голям брой закононарушения, в това число присъединяване в ОПГ.

Групата, разрушена в Пловдив предходната седмица, е ощетила хазната с милиони левове, настояват проверяващите.

В продължение на две години участниците в нея са търгували със строителни принадлежности и машини, които внасяли от Китай, а по-късно продавали по интернет, като нелегално ги пребрандирали с етикети на известни немски марки.

По досъдебното произвеждане са осъществени многочислени обиски, претърсвания и изземвания в жилища, коли и складови пространства на територията на Пловдив и региона. Разпитани са очевидци, изискани са писмени доказателства от разнообразни държавни органи.

Според апелативните съдии има също действителна заплаха петима от участниците да извършат друго закононарушение, в случай че останат на независимост.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР