Пловдивският адвокат Илия Тодоров коментира трагичната катастрофа, която стана късно

...
Пловдивският адвокат Илия Тодоров коментира трагичната катастрофа, която стана късно
Коментари Харесай

Освен присъда, Георги Семерджиев ще се сдобие и с огромен дълг

Пловдивският юрист Илия Тодоров разяснява трагичната злополука, която стана късно нощес в София. Вследствие на случая починаха две млади девойки. А виновникът избяга от мястото. Той беше хванат по-рано пред днешния ден и в този момент множеството хора се надяват на заслужено наказване.

„ Изключителна покруса. Отново младежи умират на пътя по безразсъден метод след брутално тъпчене на разпоредбите и желая да изкажа съболезнования на околните и починалите, “ сподели Tодоров пред кореспондент на GlasNews.bg.

“Считам, че то такива произшествия няма да се стига, в случай че такива водачи не са на пътя и понасят наказванията, които им се постановат всякога, щом нарушат закона. Не размера, а неизбежността на наказването е това, което възпира. Поне подобен е опита на западните страни, където починалите са доста по-малко. Там строгостта на наказванията, когато се стигне до гибел на пътя, не са по-високи в сравнение с при нас, само че за сметка на това се извършват дейно, “ акцентира той.

И добави: „ Като изключим чисто моралния аспект, който е отблъскващ, чисто юридически полицейските реквизити, които се намират в колата на Георги Семерджиев, съставляват независимо закононарушение. За това, че той е избягал, може да му се търси с изключение на наказателна и гражданска отговорност. Това ще рече, че с изключение на, че той следва да бъде наказан за закононарушението, което е направил, компенсациите, които ще получат потърпевшите и околните на починалите могат да бъдат потърсени от него персонално. И те евентуално ще бъдат потърсени. Така че, с изключение на с присъдата, която ще получи, ще се снабди и с дълг от няколко стотин хиляди лв.. “

Общо от началото на годината са починали над 220 души и типично лятото е тежък сезон. Тогава стават най-вече произшествия с най-вече жертви.

Вижте цялото изявление:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР