Министерството на образованието и науката /МОН/ и Националното представителство на

...
Министерството на образованието и науката /МОН/ и Националното представителство на
Коментари Харесай

МОН и студентите с обща цел: Подобряване на качеството на обучение в университетите

Министерството на образованието и науката /МОН/ и Националното посланичество на студентските препоръки /НПСС/ ще си партнират в реализирането на политиките за възстановяване на качеството на образованието във висшите учебни заведения и обновяването на материалната база . Това стана ясно на среща сред министър Галин Цоков и представители на НПСС . Ще се работи във висшите учебни заведения да има нови образователни бази и обучителни центрове , както и повече уреди за студенти със специфични просветителни потребности . Министър Цоков предложи МОН да извърши изследване на съществуващите такива, с цел да могат да се набележат съответни ограничения.

Министърът поддържа концепцията представител на Студентския съвет към висшето учебно заведение да взе участие при засвидетелствуване на качеството на ремонтираните общежития .

По програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития за интервала 2024 – 2027 година са планувани 200 млн. лева . Със средствата ще бъдат ремонтирани близо 40 общежития .

Теми на срещата бяха : актуализиране и възобновяване на образователните проекти по специалностите и образователните стратегии по дисциплините, нарастване на размера на студентските стипендии, студентските стажове, построяването на студентски кампуси, следдипломната реализация на учащите се в областта на изкуството и културата.

В нея участваха ръководителят на НПСС – Ангел Стойков, зам.-председателят и представител на Медицински университет – Пловдив – Виктория Карамилева, основният секретар на НПСС и представител на Националната художествена академия – Преслава Петранова, членовете на Изпълнителния съвет на НПСС – Мария Андонова, Васко Николов и Денислав Иванов и представителят на Контролния съвет на НПСС – Елица Дочевска. Включиха се също представители на Русенски университет „ Ангел Кънчев “ и курсанти от Национален боен университет „ Васил Левски “, Военна академия „ Георги С. Раковски “, Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ и Висше военноморско учебно заведение „ Никола С. Вапцаров “.

От страна на МОН участваха също началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска и Росица Колева, шеф на дирекция „ Висше обучение “.

Значимо археологическо изобретение край Враца: Цинобър е използван преди 5000 години

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР