Пловдивски шофьор, нарекъл пътни полицаи джендъри, беше признат за виновен

...
Пловдивски шофьор, нарекъл пътни полицаи джендъри, беше признат за виновен
Коментари Харесай

Присъда и 500 лв. глоба за пловдивчанин, нарекъл полицай - джендър

Пловдивски водач, нарекъл пътни служители на реда " джендъри ", беше приет за отговорен в дребно безчинство от Пловдивския областен съд и наказан да заплати санкция от 500 лв., гласи правосъдното решение .
Подсъдимият е спрян от патрул на " Пътна полиция " на 19 ноември 2018 година и заради осъществено нарушаване му е формиран акт по Закона за придвижване по пътищата. Малко по-късно пострадалият лидер разгласява във Фейсбук фотография на полицейската кола, с коментар под нея:
" Джендъри на колелото на Асеновградско. Единият е меко казано джендър, … Т.!!, Т.Т. е един селски хитрец от Садово, който се показва за служител на реда, но законите малко не ги знае, ама… простено му е за това, само че не и за това, че ме заплашваше. Той дори е в групата, дано гледа сладура му със сладура, да не се засичаме в кабинета ми… другояче мощно надявам да се забележим в правосъдна зала с него, много безочлив и елементарен служител…``.
Публикацията е прочетена от четирима сътрудници на обиждания от подсъдимия еднообразен, който се почувствал доста потиснат.
Обвиняемият е осъден съгласно Указа за битка с дребното безчинство, защото с обидата си " е нарушил публичния ред и успокоение ". Съдебното решение може да се апелира пред Окръжния съд в Пловдив.
Обиняемият е признал пред съда, че е написал въпросните думи, тъй като е бил обиден. Той твърди, че е почтен, тъй като квалификациите не са обидни.
Според съда заради по-ниска степен на социална заплаха осъщественото не е закононарушение по член 325 от Наказателния кодекс, по тази причина обвиненият получава единствено административно наказване. Въпреки това той е глобен с оптималната допустима санкция от 500 лева
" Непристойните дейности, въпреки и да са били написани в обществена мрежа, а не са били изречени на публично място, несъмнено изпълват състава на нарушаването, за което нарушителят е предаден на съд. Насочени са били към полицейски чиновник във връзка и в осъществяване на служебните му отговорности, в нарушаване на публичния ред и успокоение, което очевидците възприели като оскърбително отношение и държане, само че заради своята по-ниска степен на социална заплаха не съставлява закононарушение ", написа съдът в претекстовете си към решението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР