Пловдивски пенсионер шашна цяла България. Той живее в блок номер

...
Пловдивски пенсионер шашна цяла България. Той живее в блок номер
Коментари Харесай

Пенсионер от Тракия шашна България: не плаща ток от 12 год...

Пловдивски пенсионер шашна цяла България. Той живее в блок номер 37 в кв. " Тракия " и не е плащал ток от 12 години. Васил Владиков е приключил електроавтоматика в Германия, инженер по обучение и предопределение. Още преди 12 години решил да създава свое електричество, със слънчеви панели. Опасал е цялата тераса на жилището си и от този момент не е дал нито стотинка за ток.

„ Като носех единият панел, там малко по-надолу, ме пресрещна един електротехник: Васко, тоя панел? Заинтересува се, вика какво може да направи? Викам не знам. Той вика: какъв брой волта е? И аз му споделих какъв брой волта е - 15. И той вика, хайде да захраним една крушка. И той извади една автомобилна крушка, включихме, ей, по този начин навън на празно място. И крушката светна с цялостна светлина. От любознание взех първия панел. С него не мога да захраня съвсем нищо… И по този начин пристигна концепцията, че би трябвало да взема още един. Така стават два. Аааа, в този момент към този момент стартира да зарежда тразисторно радио, зарежда преносим тв приемник. “, описа пенсионерът пред Българска национална телевизия.



Така почнал да разполага панели на балкона, като пестил от пенсията. Има към този момент 40 панела, като силата, създавана от тях му стига да готви, да гледа телевизия и да зареди бойлера. Ползва ток единствено денем. Вечер е на режим. " Когато нямат слънце отново създават сила, единствено че по-малко. Но аз си градуирам потребностите, тъй че авансово и от време на време аз планувам, идващите дни кои са, и за един ден сготвям един шарж, втори шарж ", споделя пенсионерът от " Тракия ".

Сега Васил се хванал да майстори генератор за безвъзмездна сила. Купува елементи, само че досега не е постигнал триумф с изобретението.

фрагменти от БНТ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР