Пловдивската Окръжна прокуратура привлече като обвиняем 46-годишен мъж за изнудване,

...
Пловдивската Окръжна прокуратура привлече като обвиняем 46-годишен мъж за изнудване,
Коментари Харесай

Бивш съдружник отнел с изнудване 25 600 лева от колегата си

Пловдивската Окръжна прокуратура притегли като обвинен 46-годишен мъж за изнудване, съпроводено със опасност за ликвидиране, оповестиха от държавното обвиняване. Той е с непрекъснат арест.

Обвиняемият С.А. от 9 март 2018 година до 21 декември 2019 година със закани за ликвидиране съумял да отнеме от 51-годишен мъж сумата 25 600 лв.. Изнудването е съпроводено със опасност за ликвидиране - закононарушение по член 214 алинея 2 във вр. алинея 1 във вр. член 213а алинея 2 т. 1 вр. член 26 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Двамата мъже имали търговски взаимоотношения в строителния отрасъл. Те изграждали в град Пловдив обект с офиси и магазини. След като прекратили общата си работа, С.А. претендирал, че потърпевшия му дължи пари в размер на общо 74 000 лв..

Бизнесменът отричал да има финансови отговорности към С.А.. В горепосочения интервал обвиненият неведнъж се обаждал на потърпевшия, като му оказвал напън да събере и да му съобщи желаните пари, заканвал се със разпра и декларирал, че " идната им среща ще е кървава ".

46-годишният С.А. отправял и други закани за живота му, които В резултат на упражнената насила под формата на закани за ликвидиране, предприемачът обратно на волята си предал на С.А., на няколко пъти, сума в общ размер на 25 600 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР