Пловдивската галерия Възраждане“ отбелязва 27-ия си рожден ден с откриването

...
Пловдивската галерия Възраждане“ отбелязва 27-ия си рожден ден с откриването
Коментари Харесай

Светла Косева показва своето Синьо безвремие във Възражда...

Пловдивската изложба „ Възраждане “ отбелязва 27-ия си рожден ден с откриването на изложбата на варненката Светла Косева на 7 септември от 18 часа. Тя се споделя „ Синьо безвремие “ и в нея тя е присъединила своите типични произведения, които като че ли са изобразяват духа на филм от италианския неореализъм. 

„ Това са сънища, кино, Фелини, Висконти, дежавю. Дали съм била там, дали желая да бъда - по тези места, или просто това е моето кино “, изясни картините си преди време Светла Косева. 



„ Новите работи на Светла Косева носят всички присъщи за нейната живопис съставни елементи. Могат да се разделят на два типа. При едните платна доминират пейзажните сюжети, които излъчват цялата хубост и мощ на авторката при претворяването им. Изисканост, светлина, чаровно моделиране в живописването, магична ареалност на сюжета и доста финес и деликатност на формите “, споделя галеристката Краси Алексиева.

Галерията ще връчи премията „ Арт Медия “ за арт публицистика. Ще бъде дадена и обичайна премия „ Възраждане “ за заслужили наши създатели в региона на живописта и скулптурата. За всички гости и посетители на вечерта е проведена и лотария, премията от която ще е картина от фонда на галерията.

Още за събитията в Пловдив четете в най-хубавия културен гид " Марица "  .

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР