Пловдивчанин предупреди за позната грозна измама, злоупотребяваща със съпричастността на

...
Пловдивчанин предупреди за позната грозна измама, злоупотребяваща със съпричастността на
Коментари Харесай

“Глухонеми“ отново събират дарения в Пловдив, мамят по позната схема

Пловдивчанин предизвести за позната грозна машинация, злоупотребяваща със съпричастността на хората. Жени, които се показват за глухонеми, обикалят още веднъж из Пловдив, с цел да събират пари. За същата скица преди години имаше арестувани и съдени, написа. 
Прочетете още
" Моля, до всички хора, не се подписвайте и давайте пари! Тези са румънци и се вършат на глухи и са измамници. Фалшива работа! ", сигнализира мъж в една от огромните групи на Пловдив във Фейсбук. Той споделя и фотоси на дамите, събиращи дарения, както и листа, където карат донорите да се подпишат.

На него, както и при предната машинация, е изписано " Сертификат на районната асоциация на глухи хора с физически увреждания и небогати деца, желаеме да изградим интернационален център ". Поставени са и няколко знаци - българското знаме, както и два инвалидни признака. В долния завършек на листа се вижда логото на задгранична благотворителна организация,която е  фактически съществуваща, само че евентуално не подозира за схемата.

Мъжът попаднал на дамите в известен търговски център в центъра на града. Други пловдивчани споделят, че са ги засичали да обикалят из огромни хранителни вериги, където се стопират от клиент на клиент. Забелязани са и в " Северен ".

Припомняме, че преди 2 години трима румънски младежи бяха обвинени за това, че в Пловдив събираха парична средства за основаване на Международен център за глухи хора с физически увреждания и небогати деца, и с това им предизвикали имотна щета.

Тогава те се представяха за глухонеми. За по-голяма меродавност давали на донорите да попълнят саморъчно направена бланка, да се подпишат, да посочат сумата и обитаемото място. 

За схемата бяха наложени условни присъди. Една от забърканите получи 1 година и половина с 4 години изпитателен период, а останалите бяха наказани на по 1 година и 3 месеца условно с 4 години изпитателен период.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР