Plovdiv24.bg Над 600 проверки са направени през летния сезон по Черноморието

...
Plovdiv24.bg
Над 600 проверки са направени през летния сезон по Черноморието
Коментари Харесай

Проблеми с полетите и нарушения по плажовете плашат чужди туристи

 Plovdiv24.bg Над 600 инспекции са направени през летния сезон по Черноморието от Комисията за отбрана на потребителите. Установени са 25 нарушавания, свързани с цените на чадърите и шезлонгите и методът им на предложение.

 Чужденците, които идват в България, най- постоянно се оплакват в европейския потребителски център от проблеми с полетите, че не могат да се свържат с хотела, в който са създали резервация, или че отхвърлят да им върнат парите.

" В единия случай сме открили предложение на плажни такъми като комплект, без опция за самостоятелно наемане, каквато съществува. Това е нелоялна комерсиална процедура. Има и случаи за необвяване на цените на чадърите и шезлонгите. Общият декор не демонстрира по-голям % на нарушаванията, по отношение на предходни години ", изясни ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

" При над 1/3 от жалбите, които получаваме напоследък – близо 40% са свързани с анулирани полети или отсрочени полети, по отношение на ковид ", изясни Соня Спасова – шеф на Европейския потребителски център.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР