Пловдив. Започна ремонт за подмяна на водопроводната мрежа и обновяването

...
Пловдив. Започна ремонт за подмяна на водопроводната мрежа и обновяването
Коментари Харесай

Започна ремонт за подмяна на водопроводната мрежа и обновяването на булеварди в три пловдивски района

Пловдив. Започна ремонт за замяна на водопроводната мрежа и обновяването на булеварди в три пловдивски региона, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Проектът е на стойност 7,8 милиона лв. като обгръща бул. „ Христо Ботев “ в регион Централен, бул. „ Копривщица “ в " Западен " и Коматевско шосе в регион " Южен ". Първата копка бе направена в локалното платно против Централна гара.

На откриването участваха шефът на пловдивското ВиК сдружение Спартак Николов, кметът Здравко Димитров и някогашният кмет и сегашен народен представител Иван Тотев, регионалният шеф Петър Петров, районни кметове и общински съветници.

" Това е първият капиталов план в България, утвърден от Българския ВиК холдинг. Той остойностява приемствеността сред две общински администрации – тези на Иван Тотев и на Здравко Димитров ", сподели шефът на ВиК Спартак Николов. " Проектът започва през 2017 година с планиране и избор на реализатор, а Здравко Димитров го продължи “, добави Николов. Той изясни, че ще бъдат благоустроени територии в три административни региона - " Централен ", " Южен " и " Западен ". Всяко мероприятие ще бъде в съгласие с община Пловдив и се чака след към 6 месеца дейностите да приключат.

Иван Тотев уточни, че този значим план е квалифициран и се финансира от републиканския бюджет. Ще има цялостна реорганизация на значими пътни прави, които не са ремонтирани повече от 20 г.- унищожаване на паважа на бул. " Копривщица ", кръгово на бул. " Никола Вапцаров ", с изключение на подземната инфраструктура. " Това ще помогне в бъдещата работа по пробива под централна гара ", сподели още Тотев.

„ Сигурен съм, че компанията ще съблюдава периодите и то качествено. Предварително се оправдавам на живущите за неудобството, което ще се наложи да изтърпят. Когато се върви в вярна посока, нещата се виждат ", добави и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Първият стадий от плана, който започва през днешния ден, обгръща бул. „ Христо Ботев “ в правата от ул „ Кавала “ до „ Любен Каравелов “, във втория ще се работи по трасето сред бул. „ Александър Стамболийски “ и бул. „ Никола Вапцаров “. В третата част е планувана подмяната на водопроводи по бул „ Копривщица-запад “ от Пещерско шосе до Коматевско шосе, както и по източната част на булеварда. Там ще има и подмяна на съществуващата паважна настилка с асфалтова.
В последния стадий от ремонтните действия ще се работи на бул.„ Христо Ботев “ в правата от„ Любен Каравелов “ до Коматевско шосе.

Общата повърхност на новата асфалтова настилка е близо 50 хиляди квадратни метра, а водопроводите ще са чугунени с диаметър Ф 600. Срокът за осъществяване на обекта е 120 календарни дни.
С подмяната на водопроводната мрежа се чака понижение на загубите на питейна вода.
Цветана ТОНЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР