Пловдив. Започна реконструкцията на бул. Дунав“ - ул. Брезовско шосе“

...
Пловдив. Започна реконструкцията на бул. Дунав“ - ул. Брезовско шосе“
Коментари Харесай

Започна реконструкцията на бул. „Дунав“ - ул. „Брезовско шосе“ по Водния проект на Пловдив

Пловдив. Започна реконструкцията на бул. „ Дунав “ - ул. „ Брезовско шосе “ по Водния план на Пловдив, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

Заместник-кметът Пламен Райчев направи първа копка на един от най-големите обекти, който е част от Водния план. Строителните действия обгръщат реорганизация на канализационната и водопроводна мрежа по булевардите „ Дунав “ и „ Брезовско шосе “. Общата им стойност е 18 350 704, 36 лева, съфинансирането от Община Пловдив е в размер на 1,8 млн. лева, а срокът за осъществяване е две години.

„ Строителството ще се реализира на стадии, тъй че да не се стопира автомобилното придвижване. Обектът е разграничен на стадии и ще се затварят единствено секторите, където ще се работи. Фирмата реализатор би трябвало да инсталира тръбите за 14 месеца “, уточни заместник-кметът Пламен Райчев.

Предвижда се замяна на канализационен колектор с дължина 2896 м. л. и водопроводи с дължина 3084 м. л. Трасето на колектора е разположено по западното платно на ул. „ Брезовско шосе “ и по северното платно на бул. „ Дунав “. Водопроводите ще се построяват по бул. „ Дунав “, като в северното платно ще има нов магистрален тръбопровод, а в южното платно на бул. „ Дунав “ – хранителен тръбопровод.

Пътните платна на двата булеварда ще бъдат преасфалтирани и актуализирани. Тези, които не са в обсега на плана, ще бъдат реконструирани със средства от бюджета на общината.

Пламен Райчев посочи, че в кв. „ Захарна фабрика “ и в карето на ул. „ Победа “ и булевардите „ България “, „ Дунав “ и „ Марица “ ремонтните действия са завършили на 100%, като са актуализирани повече от 40 улици дружно с водопровода и канализационния колектор. В квартал 2 към ул. „ Карловска “ строителството е завършило изцяло.

„ В момента работим към и против Панаира. Надявам се да приключим в периода, който е подложен - до края на 2023 година “, заключи отрасловият заместник-кмет.

Продължава и работата по плана за създаване на нова пречиствателна станция, като изпълненото досега е на 35%.
" На Пречиствателната станция работят над 150 служащия, има и 5 кулокрана. Пусковият период на обекта е 2023 година, уповавам се безаварийно и в период да приключим, даже имаме упоритостта да изпреварим този период. 18.5 млн. лв. е цената на обекта, като 1.800 млн. лв. е съфинансирането от общината ", сподели Райчев.

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР