Пловдив. Вижте как водят един невинен човек“, обърна се към

...
Пловдив. Вижте как водят един невинен човек“, обърна се към
Коментари Харесай

Венцислав Караджов, обвинен за убийството на родителите си: Шеста година съм задържан, не получих справедливост

Пловдив. " Вижте по какъв начин водят един почтен човек “, обърна се към публицистите при влизане в залата на Апелативния съд експолицаят Венцислав Караджов, упрекнат за убийството на родителите си, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

Върховният касационен съд  отменени преди време напълно решението на Пловдивския апелативен съд, като делото е върнато за ново разглеждане от различен състав на въззивния съд за премахване на позволени процесуални нарушавания.

Днес в залата участва и авариен бранител на Караджов – юрист  Мария Христова, макар че той интензивно се пази по това дело.

В началото прокуратурата направи своите претенции въз основа на рекомендациите на Върховния касационен съд, като изиска нови разпити на към този момент разпитани очевидци и движимости лица. Защитникът на Караджов - юрист Зоя Тошкова оспори някои от тях, като счита, че изобщо не е належащо да бъдат разпитвани отново очевидци, които няма да кажат нищо ново. Според нея това няма да докара до изясняване на обективната истина.

Тя изиска информация за парцелите на родителите на Караджов и на неговото семейство от имотния указател за времето от 1997 година до 2016 година, която да бъде приложена към делото. Според Тошкова от справката ще стане ясно, че в обвиняването се приказва за вила, която към този момент е била купена. Бяха направени и още претенции за изясняване на обективната истина за обстоятелства и данни, които до момента не са потвърдени, съгласно нея.

Адвокат Тошкова изиска и смяна на мярката за неотклонение на Караджов, който към този момент 6 години е в ареста.

Думата бе дадена и на Венцислав Караджов, който фактически интензивно застъпи, като непосредствено упрекна прокуратурата, че по обвиняването към момента не са обсъждани основни обстоятелства. " Такава констатация е направил и Върховен касационен съд, като с това се признава, че всичките инстанции до момента са работили, като са преповтаряли едно и също като в един балон ", сподели той.

Пропускали са съществени обстоятелства, като са заобикаляли значими елементи. Според Караджов липсват всевъзможни доказателства и съществени данни за създателя на действието. " Върховен касационен съд потвърждава, че тези всичките доказателства са изфабрикувани от тази госпожа “, сподели той, като непосредствено уточни прокурорката по делото.

Съдия Германов се намеси, като помоли Караджов  да си формулира настояванията от съда, като не навлиза всъщност в делото.

Вторият прокурор също се намеси и сподели пред съда, че Караджов ще продължи да повтаря отново същото, само че обвиненият го отвърна с думите: " Защото всичко е на мой тил, по тази причина “.

Съдия Германов уточни, че всички желаят да бъде изяснена истината, а тяхната задача е да се събират оптимално доказателства. Той оформи по-накратко настояванията на Караджов, а точно да бъде потвърден точният час и дата на осъщественото закононарушение, което към този момент го нямало по делото, съгласно обвинения, да бъде изследвано и намерено чие е непознатото ДНК, намерено в козия крайник, както и в синджира и катинара на къщата, за които се твърди, че са доказателства за закононарушението при навлизане в къщата на родителите и да бъде изследвано чие е влакното, намерено на прозореца.

Караджов се съгласи със съдията, само че все пак реши, че би трябвало да каже всичко, което мисли. " Шеста година съм арестуван, минах през 3 инстанции и не получих правдивост. 5 години бях трансфорат в правосъден статист, институциите не си свършиха работата. 1300 страници с опровержения съм написал, тъй като всичко почива върху подправени обстоятелства “, сподели той и добави, че фактическата конюнктура е непостижима за доказване, а 95% от съвещанията протичат на правилото " Вие си говорете, не ни пречите “.

Съдията даде обещание, че още веднъж ще му бъде давана думата и правото да се пази по време на правосъдния развой.

В залата участва и неговата брачна половинка - Каля Караджова, която след двойното ликвидиране също бе викана за разпит във Второ районно ръководство, след което бе задържана. По-късно синът им също бе арестуван, а след това и снаха им. На специална конференция брачната половинка на арестувания служител на реда Венцислав Караджов се оплака от душевен тормоз и полицейски произвол, упражняван върху нея, майка й и сина й. " Притискат ни по безусловно противозаконни способи да признаем, че мъжът ми е умъртвил родителите си ", съобщи тогава Каля Караджова.

Венцислав Караджов е някогашен служител на реда от Икономическата полиция в Пловдив. Неговите родители - Цветан и Божура - на 74 и на 64 години, бяха убити на 15.05.2016 година в град Пловдив. Караджов бе упрекнат, че съзнателно е умъртвил майка си и татко си, като убийството е осъществено преднамерено, с особена свирепост и с користна цел, заради което бе наказан на пожизнен затвор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР