Пловдив. В Пловдив и областта днес ваксинират с Пфайзер-Бионтех, предаде

...
Пловдив. В Пловдив и областта днес ваксинират с Пфайзер-Бионтех, предаде
Коментари Харесай

В Пловдив и областта започна четвъртата фаза на ваксинация, има опашка от чакащи пред РЗИ

Пловдив. В Пловдив и региона през днешния ден имунизират с Пфайзер-Бионтех, съобщи кореспондент на Радио “Фокус ”- Пловдив .

Опашка се е извила през РЗИ, където имунизират по лист, като публично бе оповестено, че от през днешния ден стартира четвъртата фаза на имунизационния проект. Това са хората над 65-годишна възраст и хронично болните, онкологично болните, в това число трансплантирани и на диализа.
На опашката има и доста персонални лекари, които получават по един-два флакона от по този начин мечтаната ваксина. От РЗИ бе оповестено, че общопрактикуващите лекари и лекарите в лечебни заведения, където има имунизационни кабинети, които са 28, през днешния ден ще получат ваксина.

В същото време към момента продължава и имунизирането на хората от втори и трети стадий – в просветителната система и други предпочитани специалности.

От Пфайзер-Бионтех в РЗИ Пловдив са получени ваксини за към 2700 души за първа игла и толкоз за втора.
За Модерна количествата са за към 2130 души, оповестиха през вчерашния ден от здравната ревизия. Налична е и 11500 дози ваксина на Астра-Зенека.

Следващата седмица РЗИ Пловдив чака ново количество от имунизацията Пфайзер-Бионтех.

Онкоболна, чакаща на опашката пред РЗИ се възмущаваше от неприятно основания ред там, като твърди, че всеки ден без ваксина е риск за нея. Жената се възмущава и от обстоятелството, че ограниченията не се съблюдават въобще у нас, защото няма контролни органи. Според нея санкциите за тези, които не съблюдават разпоредбите би трябвало да са доста по-големи.

Възрастни хора пък стачкуваха, че чакат от 6.30 часа, само че няма изгледи да могат да минат през днешния ден, защото искащите са доста, а и сега се гледат други описи към момента.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР