Пловдив. Трябва да се изгради единна национална здравно-информационна система, която

...
Пловдив. Трябва да се изгради единна национална здравно-информационна система, която
Коментари Харесай

Даниела Дариткова, Комисия по здравеопазване в НС: Трябва да се изгради единна национална здравно-информационна система, която да касае целият сектор „здравеопазване“

Пловдив. Трябва да се построи единна национална здравно-информационна система, която да касае целият бранш „ опазване на здравето “ и да дава опция навреме да се зачитат всички детайли и всяко придвижване на пациента в системата. Това сподели по време на спор на тематика „ Здравеопазването в Европейски Съюз “ в Медицинския университет в Пловдив Даниела Дариткова, ръководител на Комисията по опазване на здравето към 44-то Народно заседание (НС), съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . „ За мен е доста значимо да има идентичен достъп за всички българки пациенти до опазване на здравето и в това време е значимо да има и надзор. Моето разбиране е, че този надзор можем да се реализира единствено посредством построяването на единна осведомителна система. Това е средството, посредством което ние може да управляваме добре средствата на Националната здравна осигурителна каса и да подсигуряваме идентичен достъп на всички български пациенти “, сподели Даниела Давидкова.
Тя разяснява, че тематиката за здравето е извънредно значима, тъй като това подсигурява сигурност и стопански напредък. Давидкова уточни, че е доста значимо да се резервира правилото на субсидарност при взимане на решенията. Много значимо е да се резервира кохезионната политика, която да сложи и да даде опция на България да се изравни обществено с останалите европейски страни. „ Един от целите, който си поставихме в бранш „ опазване на здравето “ по отношение на българското председателство е качеството на храните и за това България изрично ще упорства всевъзможни разновидности на разнообразни стандарти за европейските страни да бъдат преодолени въз основата на една обща европейска сигурност в тази посока “, сподели Даниела Дариткова. Тя разяснява, че нещата ще се случат доста бързо, защото в границите на председателството извънредно интензивно се е сложила тематиката за качеството на храните.
Весела КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР