Пловдив. След като приключи ремонтът на Околовръстното шосе, между Кукленско

...
Пловдив. След като приключи ремонтът на Околовръстното шосе, между Кукленско
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Здравко Димитров: До два месеца започва ремонт на Карловско шосе

Пловдив. След като завърши ремонтът на Околовръстното шосе, сред Кукленско и Коматевско шосе, стартира реконструкцията на Карловско шосе, в сектора на Община Пловдив. Това заяви кметът Здравко Димитров след среща с ръководителя на УС на АПИ Георги Терзийски, в която участваха Иван Досев, член на Управителния съвет и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

„ По наше гледище средствата за ремонта бяха включени в тазгодишната стратегия на АПИ, защото правата от 2,5 км. е част от републикански път II-64 “, добави кметът. По думите му правата от края на бул. „ Васил Левски “ до изхода на Пловдив е в доста неприятно експлоатационно положение, по тази причина ще бъде направена цялостна рехабилитация като е предявена цялостна замяна на пътната настилка, възстановяване на местата с компрометирана носимоспособност, възстановяване на отводняването, нова маркировка. Община Пловдив ще влага и в ново осветяване.

„ Получих уверението на господин Терзийски, че АПИ работи интензивно за сполучливото привършване на процедурата за възлагане построяването на Югоизточната дъга на Околовръстното шосе. За Пловдив този план е от изключителна значимост, тъй като ще докара до облекчение на трафика в града. Ще усъвършенства доста директното придвижване, преминаващо в този момент през Пловдив, от общините Куклен и Асеновград към автомагистралите " Тракия " и " Марица ", а оттова до граничния пункт " Капитан Андреево ". Това заяви още кметът Здравко Димитров след срещата в АПИ. По думите му упованията на специалистите от организацията са, че най-късно до юли изпълнителят ще бъде определен и ще стартира работата по 5-километровата права от пътен възел " Скобелева майка " до новото кръгово кръстовище на " Асеновградско шосе ".

Припомняме, че проектирането на новата пътна артерия започва още до момента в който Здравко Димитров беше регионален шеф. Тя ще е с габаритите на скоростен път - по две платна за придвижване в двете направления. Новият път ще се влее в построения през предходната година нов четирилентов сектор от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. 10-километровото трасе сред Пловдив и Асеновград беше разширено и ремонтирано, а сега се построяват локалните платна към бизнес зоните от двете му страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР